اعلام تورم کالاهای صادراتی

اعلام تورم کالاهای صادراتی به گزارش آچار، مرکز آمار ایران اعلام نمود: درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل تابستان 1403 در مقایسه با فصل قبل 2 واحد درصد کاهش داشته است.



به گزارش آچار به نقل از مهر، مرکز آمار ایران آخرین گزارش شاخص قیمت کالاهای صادراتی منتشر نمود.

شاخص قیمت کالاهای صادراتی چیست؟

قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردارست. در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی از تمامی کدهای تعرفه صادراتی کشور سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است.
مرکز آمار اعلام نموده، اطلاعات مورد استفاده در گزارش خودرا از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) به دست آورده است.

شاخص قیمت کل ریالی

بررسی داده های گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد: در فصل تابستان ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی ۲۱۹.۵ بوده که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۵.۷ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۲.۸ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۰.۴ درصد افزایش داشته است.


شاخص قیمت کل دلاری

در فصل تابستان ۱۴۰۳، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری برابر با ۱۰۷.۳ بوده که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۰.۳ درصد کاهش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵.۱ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

کاهش تورم فصلی ریالی

در فصل تابستان ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۵.۷ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۷.۴ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۱۱.۳ درصد مربوط به گروه مروارید طبیعی یا پرورده و … و کمترین تورم فصلی با ۰.۰ درصد مربوط به گروه اشیا هنری، اشیا کلکسیون است.

کاهش تورم فصلی دلاری

در فصل تابستان ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ۰.۳- درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۲.۹ درصد)، ۳.۲ واحد درصد کاهش داشته است.


افزایش تورم نقطه به نقطه ریالی

در فصل تابستان ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۲.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۳.۳ درصد)، ۹.۵ واحد درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۵۰.۳ درصد مربوط به گروه مروارید طبیعی یا پرورده و … و کم ترین تورم نقطه به نقطه با ۰.۰ درصد مربوط به گروه اشیا هنری، اشیا کلکسیون و… است.
افزایش تورم نقطه به نقطه دلاری
در فصل تابستان ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۵.۱ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۳.۷ درصد)، ۱.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم سالانه ریالی
در فصل تابستان ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۳ نسبت به زمان مشابه در سال قبل ۲۰.۴ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۲۲.۴ درصد)، ۲.۰ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۴۷.۵ درصد مربوط به گروه ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و… و کم ترین تورم سالانه با ۱.۶ درصد مربوط به گروه اشیا هنری، اشیا کلکسیون و.... است.


افزایش تورم سالانه دلاری
در فصل تابستان ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۳ نسبت به زمان مشابه در سال قبل برابر با ۳.۳ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱.۷ درصد)، ۱.۶ واحد درصد افزایش داشته است.


منبع:

1403/09/07
18:33:56
0.0 از 5
4
تگهای خبر: تعرفه , سیستم , صادرات , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار