۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام گردید افزایش نرخ ارز در صدر
آچار: از دید تعدادی از فعالان اقتصادی، بخش تولید در مهر ماه با 5 مشکل اصلی همچون چالش های رفع تعهد ارزی، افزایش نرخ ارز و تامین مواد اولیه مواجه بود.
به گزارش آچار به نقل از مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما شتاب افت آن کمتر شده و خصوصاً در بخش صنعت با رشد تامین برق، شرایط مساعدتری پیدا کرده است.
البته به اعتقاد خیلی از بنگاه ها به سبب قطعی های مکرر برق در ماه های گذشته، تولید کارخانه ها در رکود عمیقی قرار داشته و در ظرفیتهای بسیار پایین خود فعالیت داشتند، بنگاه ها شرایط را بطور نسبی در مقایسه با رکود شهریورماه بهتر ارزیابی کرده اند.
بر همین اساس مشکلات اصلی از دید تعدادی از فعالان اقتصادی در مهر ماه سال جاری در ادامه آمده است.
- رفع تعهد ارزی همچنان یکی از اشکالات اصلی کسب وکارهاست.
- به سبب شرایط سیاسی و عدم اطمینان نسبت به آینده، نرخ ارز افزایش زیادی داشته که منجر به افزایش قیمت مواد اولیه و عدم عرضه آن به سبب تغییرات قیمتی شده است و نااطمینانی بسیار بالا نسبت به شرایط در ماه آتی از طرف بیشتر فعالان اقتصادی مطرح گردیده است.
- بدنبال افزایش نرخ ارز، تعدادی از تامین کنندگان مواد اولیه به سبب نابسامانی قیمتی از عرضه محصولات خودداری کرده اند درنتیجه قیمت مواد اولیه با افزایش نرخ ارز و کاهش عرضه، بالا رفته است. از طرفی افزایش نرخ ارز سبب شده تا شرکتها خرید نهاده های تولید را به تعویق بیندازند.
- پیش بینی افزایش مشکلات تولید به سبب شرایط منطقه که منجر به افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه شده است.
- پروسه تامین مواد اولیه برای خیلی از بنگاه ها زمان بر است. بدین سان که ارز مورد نیاز نهاده ها بموقع اختصاص داده نمی شود و در صورت اختصاص در بعضی موارد انتقال ارز حواله شده در صرافی های کشورهای همسایه به انجام می رسد. سپس در مرحله بعد ثبت سفارش بصورت یوان چین به انجام می رسد و بعد از ثبت سفارش در چین، به سبب تحریم ها مواد اولیه خریداری شده در گمرک دبی تحویل داده می شود و سپس به ایران وارد می شود در نتیجه مدت زمان رسیدن مواد اولیه به دست تولیدکننده بسیار طولانی است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب