افت صادرات زنجیره آهن و فولاد در مقابل رشد واردات

افت صادرات زنجیره آهن و فولاد در مقابل رشد واردات به گزارش آچار، بررسی آمار صادرات و واردات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمه نخست سال جاری و مقایسه آن با عملکرد مدت مشابه سال قبل نشان داده است که صادرات این زنجیره با افت دو درصدی به لحاظ وزنی و با افت ۱۶ درصدی ارزش صادرات مواجه بوده است؛ این درحالی است که هرچند واردات این زنجیره از منظر وزنی کاهش داشته اما ارزبری ناشی از واردات آنها، رشد قابل ملاحظه ای داشته است.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، طبق آن چه که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد فولادی ها در واردات و صادرات طب نیمه نخست سال جاری عرضه کرده است، از آغاز سالجاری تا پایان شهریور ماه در مجموع ۱۳ میلیون و ۸۹۷ هزار تن صادرات کل زنجیره آهن و فولاد ثبت شده که نسبت به میزان صادرات کل زنجیره سال قبل معادل ۱۴ میلیون و ۱۲۲ هزار تن، دو درصد کاهش صادرات رقم خورده است.
ارزش صادرات کل زنجیره آهن و فولاد کشور از سه میلیارد و ۶۷۶ میلیون دلار در مجموع شش ماهه نخست سال قبل به سه میلیارد و ۹۱ میلیون دلار رسیده که از منظر ارزش ۱۶ درصد کاهش ارزآوری برای کشور را به دنبال داشته است.
طبق آمار، صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور، در مجموع شش ماهه سال جاری، یک میلیون و ۷۲۹ هزار تن مقاطع طویل فولادی صادر شده که ۳۲ درصد بیشتر از میزان صادرات آن در مدت مشابه سال قبل معادل یک میلیون و ۳۰۷ هزار تن بوده است.
ارزش صادرات این مقاطع فولادی هم ۲۲ درصد در این مقایسه آماری، بیشتر شده است. در حالی در مجموع ارزش صادرات مقاطع طویل فولادی در شش ماهه سال گذشته، ۶۸۰ میلیون دلار ثبت شده، این عدد در صادرات شش ماهه سال جاری، به ۸۳۰ میلیون دلار رسیده است.
در این مدت واردات مقاطع طویل فولادی با افت هفت درصدی از ۵۶ هزار تن به ۵۲ هزار تن کاسته شده است. برای این ۵۲ هزار تن مقاطع طویل وارد شده ۴۹ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده که ۱۰ درصد بیشتر از ۴۴ میلیون دلار صرف شده در مدت مشابه سال قبل برای واردات این مقاطع است.
در مورد مقاطع تخت فولادی آمار نشان داده است که صادرات آن از ۲۳۰ هزار تن به ارزش ۱۵۱ میلیون دلار در مجموع شش ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۱۷۰ هزار تن به ارزش ۱۱۳ میلیون دلار در مدت مشابه سالجاری کاهش پیدا کرده است. حجم صادراتی این مقاطع ۲۶ درصد وزنی و همینطور ۲۵ درصد ارزشی کاسته شده است.
در واردات این مقاطع هم که ۷۲۱ هزار تن به ارزش ۶۳۹ میلیون دلار به ۷۰۵ هزار تن به ارزش ۷۲۱ میلیون دلار گزارش شده است، هرچند وزن مقاطع وارداتی دو درصد کاهش داشته اما ارزبری آن ۱۳ درصد بیشتر شده است.
ظرف شش ماهه سال گذشته، یک میلیون و ۵۳۷ هزار تن محصولات فولادی (به ارزش ۸۳۱ میلیون دلار) صادر شده که این میزان سال جاری به یک میلیون و ۸۹۹ هزار تن به ارزش ۹۴۳ میلیون دلار رسیده است؛ براین اساس حجم صادراتی ۲۴ درصد بیشتر شده و ۱۳ درصد هم بر ارزآوری حاصل ار صادرات محصولات فولادی در مقایسه نیمه نخست سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ افزوده شده است.
در واردات این محصولات به کشور ۷۵۷ هزار تن به ارزش ۷۷۰ میلیون دلار محصولات فولادی طی شش ماهه ابتدایی سال جاری وارد کشور شده که همچون مقاطع تخت، دو درصد به لحاظ وزنی کاهش رخ داده اما ۱۳ درصد ارزِ بیشتر صرف واردات شده است. در مجموع شش ماهه نخست سال گذشته، ۷۷۷ هزار تن محصول فولادی با میزان ارزبری ۶۸۴ میلیون دلاری وارد شده بود.
از آغاز سالجاری تا پایان شهریور ماه، دو میلیون و ۷۷۴ هزار تن فولاد میانی به ارزش صادراتی یک میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار صادر گردیده است. این حجم صادرات فولاد میانی ۲۵ درصد (وزنی) و ۲۹ درصد ارزشی، کمتر از آمار آن در شش ماهه نخست سال قبل است. در شش ماهه سال ۱۴۰۲ در مجموع بالغ بر سه میلیون و ۶۹۰ هزار تن فولاد میانی به ارزش یک میلیارد و ۸۵۲ میلیون دلار، صادر شده بود.
در واردات فولاد میانی نیز، واردات ۳۲۰۰ تن به ارزش یک میلیون و ۹۰۰ هزار دلار طی نیمه نخست سال جاری صورت گرفته که ۹۵ درصد رشد وزنی و ۳۵ درصد افزایش ارزبری اتفاق افتاده است؛ چونکه در مدت مشابه سال گذشته، ۱۶۰۰ تن فولاد میانی به ارزش ۱.۵ میلیون دلار وارد کشور شده بود.
طبق آمار، افت صادرات در آهن اسفنجی در مدت مذکور به لحاظ وزنی ۳۴ درصد و ریالی، ۳۷ درصد ثبت شده است. صادرات آهن اسفنجی از ۹۰۳ هزار تن به ارزش ۲۳۲ میلیون دلار به ۵۹۶ هزار تن به ارزش ۱۴۶ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
در مقابل اما حجم صادرات گندله سنگ آهن در شش ماهه سالجاری بالغ بر پنج میلیون و ۳۸۰ هزار تن به ارزش ۴۵۴ میلیون دلار ثبت شده است که نسبت به چهار میلیون ۶۲۴ هزار تن به ارزش ۴۶۳ میلیون دلار صادر شده در مجموع شش ماهه ابتدایی سال گذشته، به لحاظ وزنی ۱۶ درصد رشد کرده اما به لحاظ ارزش صادراتی افت ۱.۹ درصدی را نشان داده است.
در نهایت صادرات کنسانتره سنگ آهن با افت چهار درصدی به لحاظ وزنی از سه میلیون و ۳۶۴ هزار تن به سه میلیون و ۲۴۶ هزار تن رسیده است؛ ارزش صادراتی آن هم به لحاظ ریالی با افت ۱۹ درصدی از ۲۹۸ میلیون دلار به ۲۴۱ میلیون دلار رسیده است.
شایان ذکر است، در آمار واردات زنجیره آهن و فولاد به کشور، واردات آهن اسفنجی ۱۱۰ تن به ارزش ۱۲۰ هزار دلار ثبت شده که نسبت به ۴۰ تن وارد شده به ارزش ۱۱ هزار دلار، هرچند رقم ناچیزی است اما افزایش واردات رخ داده است.
طی نیمه نخست سال جاری، واردات گندله سنگ آهن و کنسانتره سنگ آهن به کشور صفر بوده است.


1403/08/10
19:07:23
0.0 از 5
164
تگهای خبر: ارز , تولید , سنگ , سنگ آهن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار