گلایه انجمن سنگ ایران از محدودیت های صادراتی

گلایه انجمن سنگ ایران از محدودیت های صادراتی به گزارش آچار، رئیس انجمن سنگ ایران ضمن اشاره به محدودیت های صادراتی در حوزه معدن و صنایع معدنی که سنگ ایران هم مستثنی از آن نیست، اعلام نمود که ظرفیت تولید سالانه ۱۵ میلیون تن تولید سنگ ساختمانی در کشور وجود دارد که بیشتر از ۹۰ درصد آن صرف بازار داخل می شود (که بیشتر از نیاز بازار است) و کمتر از هفت درصد صادر می شود؛ این درحالیست که بازارهای صادراتی برای ما از اهمیت بالایی برخوردار می باشند و ارز حاصل از آن می تواند گره های بسیاری را بگشاید.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، بهرام شکوری در نشست خبری چهاردهمین نمایشگاه سنگ های ساختمانی که پس از ظهر (شنبه ۲۹) در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، ضمن اشاره به هدف گذاری افزایش تولید سنگ در کشور، اظهار نمود: تاکید ما بر تولید با هدف افزایش صادرات آن هم در شرایطیست که ظرفیت صادرات به خوبی وجود دارد و افزایش بازارهای صادراتی می تواند دستاوردهای بسیاری برای صنعت و کشور به همراه داشته باشد.
رئیس انجمن سنگ ایران اضافه کرد: سال گذشته، در حوزه سنگ تنها هفت درصد صادرات، معادل ۴ میلیون دلار صورت گرفت که بسیار نسبت به ظرفیت موجود، کم بوده است.
وی ضمن تاکید بر این که نگاه ما در صنعت سنگ، همواره بر تأمین نیاز داخل کشور بوده و هست، تصریح کرد: این مهم نتیجه تحریم ها و عدم ارتباط با کشورهای دیگر در گذشته بوده، اما حالا ارتباط با کشورهای همسایه فراهم است، بایستی از ظرفیتهای موجود بهره کافی را به دست آورد و برای افزایش بازارهای صادراتی و تولید صادرات محور گام برداشت.
شکوری ضمن تاکید بر این که درصورتیکه نگاه ما به تولید، صادرات محور نباشد، محکوم به فنا و نابودی خواهیم بود، اظهار داشت: ازاین رو بایستی به صادرات سنگ به کشورهای همسایه و منطقه، توجه ویژه ای داشت.
رئیس انجمن سنگ ایران ضمن اشاره به ارزآوری در صنعت سنگ، تصریح کرد: کل ذخایر سنگ ساختمانی ایران ۳.۲ میلیارد تن است در حالیکه در بهترین حالت ۱۵ میلیون تن تولید می کنیم؛ میتوان با نوسازی ماشین آلات، افزایش تولید صادرات محور را گسترش داشت و به سهم صادرات پنج میلیارد دلاری دست یابیم.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران اظهار داشت: کل ذخایر سنگ ساختمانی ایران ۳.۲ میلیارد تن است در حالیکه در بهترین حالت ۱۵ میلیون تن تولید می نماییم. همه نوع سنگ تزیینی ساختمانیِ دنیا در ایران وجود دارد و ایران رتبه پنجم تولید و رتبه اول مصرف سنگ را در جهان دارد.
وی خاطرنشان کرد: وضع عوارض صادرات در واقع تنبیه تولیدکننده محصولات معدنی در سرتاسر زنجیره تولید است؛ همانطور که اشاره شد، اگر صنعت سنگ ایران به سمت صادرات حرکت نکند، محکوم به فناست. این درحالیست برای سنگ در ساختمان جایگزین های زیادی وجود دارد و امکان دارد در آینده دیگر تقاضایی برای آن وجود نداشته باشد.
حضور ۱۳۰ شرکت سنگ ساختمانی در چهاردهمین نمایشگاه سنگ
در ادامه این نشست، محمدهادی مطیع مقدم- مجری برگزاری چهاردهمین نمایشگاه سنگ ساختمانی - اعلام نمود: در نمایشگاه سال جاری ۱۳۰ شرکت از صنف سنگ در سه سالن به متراژ ۱۰ هزار متر مربع از فرآوری تا عرضه، حضور دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر حضور شرکتهای جدید با توانمندی های بالا در این دوره نمایشگاه سنگ، همینطور ۱۰ شرکت از کشور چین به صورت مستقیم و ۱۳ شرکت خارجی به صورت نمایندگی کشورهای ایتالیا، هند و... در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.
مطیع مقدم خاطرنشان کرد: سال جاری هم که دومین دوره نمایشگاه صنعت ساختمانی برگزار می شود، نیازمند حمایت دولت در این حوزه هستیم این صنعت دارای ارزآوری و سود دهی بالا برای اقتصاد کشور است.

سند استراتژیک صنعت سنگ تهیه می شود
زیبا یزدانی- دبیر انجمن سنگ ایران- هم در ادامه این نشست با اشاره به اینکه مقرر است سند استراتژیک صنعت سنگ تهیه شود، اظهار نمود: یکی از مبادی مهم در بازاریابی و صادرات، برگزاری نمایشگاه هاست؛ چونکه ماهیت سنگ های ساختمانی احتیاج به دیده شدن و لمس کردن دارند. ضمن این که تهران به واسطه در دست داشتن بازار سنگ فرآوری شده، نقش مهمی در اقتصاد دارد؛ ازاین رو از فعالان اقتصادی درخواست داریم جهت کمک به این صنعت، نقطه نظرات خویش را اعلام کنند تا شاهد ارتقای صنعت سنگ باشیم.
وی ضمن اشاره به توسعه صادراتی سنگ ساختمان، اظهار داشت: در جهت پشتیبانی از صنعت سنگ چهار کمیسیون تخصصی تشکیل می شود که ۲۸ نفر برای این کمیسیون ها اعلام آمادگی کردند که انتخابات صورت می گیرد. همینطور میز صادرات کشور بوجود آمده که مصوبه های آن قابل پیگیری در وزارت صنعت، معدن و تجارت است. ضمن این که بحث های آموزشی و توسعه ای در حوزه فرآوری و بروزرسانی ماشین آلات استخراج و فرآوری سنگ های معدن پیگیری می شود.



1403/02/30
10:12:56
0.0 از 5
349
تگهای خبر: آموزش , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار