دبیر انجمن صنایع نساجی :

680 میلیون دلار پارچه وارد می کنیم

680 میلیون دلار پارچه وارد می کنیم آچار: به گزارش آچار، دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به اینکه الان ۶۸۰ میلیون دلار پارچه وارد کشور می نماییم، اظهار داشت: اگر دولت از واحدهای بافندگی حمایت کند می توانیم از ارزبری در قسمت ریسندگی و رنگ جلوگیری نماییم.



سید شجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد تعرفه های گمرکی اظهار نمود: مشکلی که با وزارت صمت داریم در ارتباط با تعرفه های گمرکی می شود؛ ما دستورات مختلفی داریم در خصوص این که کالاهای مشابه ساخت داخل نباید وارد شود که رگولاتور تنظیم این دستور تعرفه های گمرکی است؛ یعنی کتاب تعرفه از صنایع داخلی ما و بخصوص قسمتهایی که ما پتانسیل داریم در مقابل اجناس خارجی حمایت کند؛ بعنوان مثال در ترکیه از تولیدکننده داخلی در مقابل بازار بیرونی حمایت می شود اما تعرفه های گمرکی ایران که هر سال کمیسیون ماده یک وزارت صمت آماده می کند چند سالی است برای صنایع نساجی مشکل ساز شده است.
وی اضافه کرد: دو سال قبل نرخ پایه محاسبات گمرک بر مبنای دلار ۴، ۲۰۰ تومانی بود؛ در آن مقطع برای الیاف، نخ، پوشاک و پارچه تعرفه مشخصی داشتیم. از سال ۹۲ تا ۹۹ این تعرفه کارکرد داشت و هر چقدر به انتهای زنجیره نزدیک می شد میزان تعرفه بالا می رفت؛ مثلا برای الیاف پنبه تعرفه ۵، نخ ۱۵، پارچه ۳۰ و پوشاک ۷۰ درصد بود و به صورت پلکانی افزایش می یافت.
رئوف افزود: از سال ۹۷ جهش ارزی داشتیم که خویش را در سال ۹۸ نشان داد اما در این مقطع نرخ محاسبه گمرک همان ۴، ۲۰۰ تومان باقی ماند. در واقع ما تعرفه را داشتیم اما با عنایت به نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی، نظام تعرفه ای کارکرد خویش را از دست داد چونکه نرخ دلار در بازار حدود ۲۵ هزار تومان بود اما نرخ دلار مورد محاسبه گمرک یک پنجم این نرخ و ۴، ۲۰۰ تومان بود.
وی اضافه کرد: بر این اساس دولت سال قبل تعرفه ها را کاهش داد. حقوق گمرکی را هم از ۴ تا یک درصد کم کرد و سود بازرگانی هم کاهش یافت. متأسفانه در این تغییرات تعرفه ای به لحاظ این که کار تخصصی نبود یک بازه زمانی طولانی تعرفه الیاف بعنوان ماده اولیه و نخ بعنوان محصول واسطه ای برابر شد و اختلاف بین مواد اولیه و محصول واسطه ای از بین رفت و مورد اعتراض ما هم قرار گرفت. ما مدام پی گیری می کردیم و در خواست اصلاح نظام تعرفه ای را داشتیم.
ازبکستان هم از ما پیشی گرفت
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران خاطرنشان کرد: بعنوان نمونه ما سال های سال پنبه را از ازبکستان تأمین می کردیم. این کشور از سال ها قبل نسبت به سرمایه گذاری در حوزه ریسندگی ورود کرد بشکلی که پنبه را کامل به نخ تبدیل نموده و نخ را صادر می کند و حتی پنبه وارد می نماید تا ارزش افزوده صادر کند. همینطور با سرمایه گذاری هایی که انجام داده به دنبال اینست که نخ را هم به پارچه تبدیل کند تا ارزش افزوده بالاتری داشته باشد. ازاین رو ما دیگر نتوانستیم از ازبکستان پنبه وارد نماییم و این کشور ترجیح داد که نخ به ما صادر کند. این در حالیست که ما در کشور این برنامه ریزی را نداشتیم و نسبت به برنامه ریزی دیگران هم غفلت کردیم.
وی اضافه کرد: به هر حال مسئله اختلاف در نظر گرفته نشده تعرفه ها سبب شد حجم زیادی نخ از ازبکستان به ایران وارد شود؛ بر همین مبنا سال جاری ۸۰ میلیون دلار نخ از این کشور به ایران وارد شد در حالیکه این رقم سال گذشته ۴۰ میلیون دلار و سال قبل تر از آن ۲۰ میلیون دلار بود. همین مبحث در مورد پارچه هم است و این روند درحال شکل گیری است و پیشبینی می شود در آینده ای نزدیک این پارچه تبدیل به پوشاک شده و وارد ایران شود.
رئوف خاطرنشان کرد: ازبکستان برنامه ریزی کرده و صنعت نساجی خویش را توسعه داده است. این مسئله در پاکستان، کامبوج، هندوستان، ترکیه و… وجود دارد چونکه همه برنامه ریزی داشتند اما ما در ایران هنوز برنامه ریزی نداریم و برای صنعت نساجی هیچ جایگاهی دیده نشده است؛ بعنوان نمونه همه تشکل های صنعتی گلایه دارند که چرا به بخش صنعت در برنامه هفتم توسعه توجه خاصی نشده است.
واردات ماشین آلات باید تسهیل شود
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در پاسخ به سوالی در خصوص این که با عنایت به وضعیت تعرفه ها، مشکلی در واردات ماشین آلات وجود دارد؟ اظهار داشت: صنایع نساجی یکی از صنایع پیشرو در تعرفه واردات ماشین آلات است چونکه بالای ۹۷ درصد ماشین آلات مورد استفاده در صنعت نساجی وارداتی است. البته به صورت کلی در دنیا تولیدکننده این مدل ماشین آلات اندک است و خیلی از شرکتهای بزرگ دنیا در دل هم ادغام شده اند تا بتوانند سهم بازار داشته باشند. ازاین رو ما هم واردکننده این تکنولوژی هستیم. با این وجود وقتی در یک نمایشگاه خارجی شرکت می نماییم و مثلا با یک شرکت سوئیسی برای واردات ماشین آلات صحبت می نماییم، به علت تحریم ها علاقه ای به همکاری با ما ندارند. در واقع به علت مشکلات سیاسی و تحریمی این شرکت ها با ما همکاری نمی کنند و تصور کنید در این شرایط دولت هم تعرفه روی واردات ماشین آلات می گذارد.
وی اضافه کرد: در واقع وقتی دولت می داند که واردات ماشین آلات به علت تحریم مشکل است و تولیدکننده با هزار و یک داستان و از راه کشور ثالث و… ماشین آلات وارد می نماید نباید تعرفه سنگین روی واردات این محصول اعمال نماید. توقع داریم که دولت در این عرصه ها همراه تر باشد و سنگ اندازی کمتری کند.
رئوف افزود: مشابه همین مبحث را برای ماشین آلات دست دوم هم داشتیم. در خیلی از موارد به علت تحریم و ریزش ارزش پول ملی امکان خرید ماشین آلات نو را نداریم و مجبور به واردات ماشین آلات دست دوم می شویم و با کمک شرکتهای دانش بنیان این تجهیزات را سرپا می نماییم اما در این عرصه هم دولت سنگ اندازی می کند. توقع می رود که دولت در این بخش ها با صنایع همراه تر باشد.
لزوم حمایت دولت از بخش بافندگی برای کاهش ارزبری
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در رابطه با واردات و صادرات هم اظهار داشت: واردات صنعت نساجی یک میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلار است که این واردات نخ، پوشاک (قانونی)، پارچه و… را شامل می شود. از این عدد تقریبا ۶۸۰ میلیون دلار در ارتباط با واردات پارچه می شود.
وی اضافه کرد: ازاین رو در صنعت بافندگی که نخ را به پارچه تبدیل می کند یک گپ بزرگی داریم و باید سرمایه گذاری در این عرصه صورت گیرد که با یک سرمایه گذاری کوچک می توانیم ارزبری این بخش را کاهش دهیم و تبدیل به تولید داخل نماییم. اگر دولت از واحدهای بافندگی حمایت کند ضمن پیشگیری از ارزبری در قسمت ریسندگی و رنگ هم می توانیم سرمایه گذاری نماییم و صادرات را هم افزایش دهیم.
قابلیت افزایش ۴ برابری صادرات را داریم
رئوف افزود: همینطور هم اکنون صادرات ما در صنعت نساجی ۵۶۰ میلیون دلار است که از این میزان ۳۴۰ میلیون دلار در ارتباط با صادرات فرش و موکت می شود.
وی اظهار داشت: این ۳۴۰ میلیون دلار قابلیت افزایش ۳ تا ۴ برابری را دارد البته منوط به این که مشکلات حوزه نساجی در قسمت صادرات همچون مبحث رفع تعهد ارزی را حل نماییم. در واقع دولت باید این بخش را تسهیل کند و با برقراری روابط نقل و انتقال پول و توسعه روابط بین المللی در بازه زمانی ۳ تا ۴ ساله زمینه افزایش صادرات نساجی را فراهم آورد.


منبع:

1402/07/13
00:59:13
0.0 از 5
311
تگهای خبر: ارز , بازار , بازرگانی , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار