نیاز سالانه کشور به چوب چقدر است؟

نیاز سالانه کشور به چوب چقدر است؟ به گزارش آچار، معاون امور جنگل وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: نیاز سالانه چوبی کشور در حاضر ۱۲ میلیون متر مکعب است که حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون متر مکعب آن چوب خام و از راه باغات، زراعت چوب و واردات و مابقی هم به شکل چوب کار شده، تأمین می شود.



نقی شعبانیان در گفتگو با ایسنا، با اعلان اینکه بر مبنای برآوردهای صورت گرفته نیاز سالانه همه کارخانه های فعال و کارخانه های درحال تاسیس به چوب ۱۵ تا ۱۶ میلیون متر مکعب است، اظهار داشت: ولی نیاز چوبی ما هم اکنون یعنی احتیاج به چوب خام و ثانویه هم اکنون حدود ۱۲ میلیون متر مکعب بوده تا برای تولید مبلمان، صنایع دستی و... از آن استفاده گردد.

وی افزود: چوبی که هم اکنون داریم از باغات، اراضی مستثنیات برداشت می شود. همینطور زراعت چوب هم صورت می گیرد و حدود یک تا ۱.۵میلیون مترمکعب هم واردات صورت می گیرد. به عبارتی حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون متر مکعب چوب خام تأمین می نماییم.

معاون امور جنگل وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن چوب های ثانویه(کار شده) به صورت مبلمان، صنایع دستی و ام دی اف از کشورهای مختلف وارد کشور می شود. یعنی مابقی نیاز چوبی کشور از راه واردات چوب ثانویه از کشورهای مختلف تأمین می شود.

به گفته وی از کشورهای روسیه، اکراین، بلاروس، گرجستان، ترکیه و مالزی واردات انواع چوب سوزنی برگان و راش صورت می گیرد.

این مقام مسئول در سازمان منابع طبیعی اظهار نمود: بهترین چوب راش دنیا راش ایران است منتها امکان بهره برداری از راش ایران وجود ندارد، چونکه از سال ۱۳۹۶ بهره برداری از جنگل های هیرکانی که چوب های با ارزشی چون راش و... دارند، ممنوع گردید.

کاشت صنوبر و تبریزی در شمال و اکالیپتوس در مناطق جنوبی

شعبانیان در پاسخ به این سؤال که سطح زیر کشت زراعت چوب چقدر بوده و در زراعت چوب چه نوع درختانی کاشته می شود؟ اظهار داشت: زراعت چوب در دو بخش خصوصی و دولتی به انجام می رسد. در قسمت خصوصی مردم در باغات و مستثنیات خود زراعت دارند که سطح آن هر سال تغییر می کند. عمده درختانی که برای زراعت چوب در مناطق شمالی و غربی کشور کاشته می شود صنوبر و تبریزی و در مناطق جنوبی کشور هم اکالیپتوس است. همینطور از حدود ۵۰ سال پیش هم بخشی از اراضی ملی تحت عنوان اراضی جنگلی به زراعت چوب اختصاص داده شد.

باید منابع آبی را مدیریت کنیم

وی در ادامه اضافه کرد: زراعت چوب در مناطق شمالی با آب های سبز و خاکستری صورت می گیرد. آب سبز آبی است که در اراضی غیر اشباع است که عموما در مناطق شمالی کشور وجود دارد. ولی در مناطق جنوبی کشور عموما از آب های خاکستری یعنی آبی که چندین بار استفاده شده، استفاده می شود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی با اعلان اینکه آب خاکستری در کشور کم نداریم ولی مشکل مدیریت منابع آبی داریم، اظهار داشت: ما باید بدانیم از این آب چگونه و در کجاها استفاده نماییم و به صورت کل بهره برداری از منابع آبی نیازمند ساماندهی و برنامه ریزی است.





منبع:

1401/12/06
13:42:47
0.0 از 5
388
تگهای خبر: ارز , تولید , كارخانه , متر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار