آیا در لبنیات کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می شود؟

آیا در لبنیات کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می شود؟ به گزارش آچار یک کارشناس صنعت لبنیات اظهار داشت: نمی توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده می شود بلکه دست کم در کارخانه های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست اما همه آنها در رده شیرخام باکیفیت دسته بندی می شود.



وحید مفید در گفتگو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که آیا در ماست و شیر کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می شود؟ اظهار داشت: به صورت کلی این حقیقت وجود دارد که شیرهای خام تحویلی به کارخانه ها که در دامداری ها تولید می شود، کیفیت یکسان ندارد و طبیعی است که هرکارخانه با عنایت به سطح کیفی شیرهای دریافتی دست به توزیع شیرها در خطوط مختلف محصولات خود می زند.

وی افزود: به صورت مثال برای تولید شیر استریل باید از بهترین کیفیت شیرخام بهره برد ولی این بدان مفهوم نیست که در تولید ماست از شیر بی کیفیت استفاده گردد. چونکه مطابق استاندارد ملی برای شیرخام یک حداقلی از کیفیت تعریف و توصیف شده است که کارخانه ها نمی توانند اجازه ورود هر نوع شیرخام با هر سطح کیفیت را بدهند.

این کارشناس صنعت لبنیات افزود: در واقع کارخانه هایی که دارای پروانه ساخت و علامت استاندارد هستند، باید استانداردهای تعریف شده در ساخت کالا را رعایت نمایند. جای تاکید است که رعایت استانداردهای تعریف شده در تولید صنعتی لبنیات به صورت مدام تحت نظارت سازمان هایی چون دامپزشکی، استاندارد و غذا و دارو قرار دارد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در نتیجه نمی توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده می شود بلکه دست کم در کارخانه های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست اما همه آنها در رده شیرخام باکیفیت دسته بندی می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: واقعیتی که باید به آن توجه گردد این است که در بعضی موارد شیرخام غیرکیفی که توسط کارخانه های شیر برگشت داده می شود و در خیلی از کشورهای توسعه یافته این نوع شیر امحا بایستی امحا شود، متاسفانه راهی برخی واحدهای صنفی بدون مجوز تولید لبنیات می شود. در خیلی از واحدهای بخش تولیدات صنفی برخلاف تولید صنعتی که ذیل نظارت های سختگیرانه ای قرار دارند، متاسفانه نظارت موثری بر محصول و فرایند تولید آن وجود ندارد.

این کارشناس صنعت لبنیات با اشاره به اینکه درصد چربی محصولات وابسته به نوع محصول است، اضافه کرد: بر مبنای استاندارد، محصولات به کم چرب، نیم چرب، پرچرب و خامه ای تقسیم می شود که چربی آنها به ترتیب کمتر از ۱.۵درصد، ۱.۵ تا ۳ درصد، ۳تا ۶ درصد و در نهایت بیشتر از ۶ درصد است که بر مبنای نوع محصول و وابسته به نیاز و سلیقه مصرف کننده تنظیم می شود.





منبع:

1401/01/05
14:01:06
0.0 از 5
593
تگهای خبر: استاندارد , تولید , صنعت , كارخانه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار