رایزنی با عراق و سوریه برای سوآپ سیمان

رایزنی با عراق و سوریه برای سوآپ سیمان آچار: دبیر انجمن كارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینكه در حال رایزنی برای تولید یك سوآپ صادراتی با عراق و سوریه هستیم، اظهار داشت: این مدل تجاری می تواند ۳۰ درصد ظرفیت صادراتی سیمان را به خود اختصاص دهد.


عبدالرضا شیخان در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: تابحال صادراتی به سوریه نداشته ایم اما رایزنی های خویش را برای تولید یك سوآپ (قرارداد معاوضه ای) با استفاده از عراق به روسیه برای صادرات سیمان آغاز كردیم كه امیدواریم در سال ۲۰۱۸ به قرارداد برسد كه این قرارداد می تواند حداقل تا ۳۰ درصد از ظرفیت صادراتی سیمان را شامل شود.
وی اضافه كرد: مدل اقتصادی مطرح شده برای صادرات سیمان به سوریه به این صورت است كه ایران طی قراردادی از عراق می خواهد سیمان مورد نیاز سوریه را تامین كند و نیاز بوجود آمده در بازار داخلی به خاطر صادرات را با استفاده از ایران دریافت كند.

شیخان با اشاره به اینكه اكنون مصرف سیمان نسبت به ظرفیت بوجود آمده حدود ۲۰ میلیون تن در ایران كمتر است، اظهار نمود: هم اكنون حدود ۸۳ میلیون تن ظرفیت تولید سیمان در كشور بوجود آمده است كه مجموع مصرف این محصول هم اكنون نزدیك به ۵۹ میلیون تن است كه همین تولید با ظرفیت پایین خود هزینه اضافی بر تولیدكنندگان تحمیل می كند.

وی با اشاره به اینكه تولید زیر ظرفیت مختص ایران نیست، اظهار داشت: هم اكنون در دنیا ۶. ۲ میلیارد تن ظرفیت تولید سیمان وجود دارد كه به شكل میانگین فقط ۴. ۳ میلیارد تن سیمان مصرف می گردد و این نشان داده است كه در سطح جهانی تولید سیمان با حدود ۶۵ درصد ظرفیت صورت می گیرد.

دبیر انجمن كارفرمایان صنعت سیمان ایران اضافه كرد: مبحث مهم در تولید سیمان این است كه باید به سمت تعادل در عرضه و تقاضا پیش برویم تا نهایتا قیمت مناسبی هم برای این محصول كشف شود.

سیمان در ایران ارزان تر از قاره های دیگر

شیخان با اشاره به قیمت سیمان در نقاط مختلف دنیا اظهار نمود: هم اكنون سیمان در آفریقا بالای ۱۰۰ دلار به فروش می رسد. در اروپا و در كشوری مانند آلمان كه خود تولیدكننده این محصول است قیمت سیمان نزدیك به ۷۵ دلار بوده و در آمریكای شمالی قیمت سیمان حتی به ۲۰۰ دلار هم می رسد. این در شرایطی است كه قیمت سیمان در ایران فقط ۲۵ تا ۲۷ دلار است.

وی با اشاره به اینكه قیمت سیمان تاثیر چندانی در قیمت نهایی پروژه های عمرانی ندارد، اظهار داشت: برای ساخت یك ساختمان در هر مترمربع نهایتا به سه یا چهار كیسه سیمان نیاز است، یعنی نهایتا ۱۵۰ تا ۲۰۰ كیلوگرم سیمان مورد استفاده قرار می گیرد كه این نشان داده است این محصول در مقابل فاكتورهایی مانند قیمت زمین و آهن تاثیر چندانی در قیمت تمام شده پروژه های عمرانی نخواهد داشت و ما به دنبال این هستیم كه بتوانیم به یك قیمت واقعی شده به صورتی كه مصرف كننده توان پرداخت داشته باشد و روی مصالح دیگر تاثیر قیمتی نگذارد، برسیم.

وی با اشاره به تامین سیمان مناطق زلزله زده اظهار داشت: بر مبنای تصمیمی كه در مورد مناطق زلزله زده گرفته شده است، بنیاد مستضعفان چند كارخانه سیمانی دارد كه آنها مسئولیت تامین سیمان مناطق صدمه دیده را بر عهده دارند كه مجموع نیاز این مناطق حدود ۱۵۰ هزار تن است و به نظر می رسد پرداختی كه به صورت حاكمیتی به كارخانه ها بابت تولید سیمان انجام می شود، بر مبنای نرخ مصوب سیمان باشد.

عراق فقط مشتری كلینكر ایران است

دبیر انجمن كارفرمایان سیمان ایران با اشاره به كمك هایی كه كارخانه های سیمان در طول زلزله های اخیر داشته اند، اظهار داشت: در كرمانشاه دو كارخانه سیمان وجود دارد كه خیلی از كمك های رسیده از دیگر كارخانه ها را ساماندهی و توزیع كردند و تا جایی كه توان داشتند در مسیر امدادرسانی و تولید رفاه منطقه نقش داشتند و صنعت سیمان همچنان به كمك های خود ادامه خواهد داد.

شیخان با اشاره به بازارهای صادراتی سیمان و شكست داعش در منطقه خاطرنشان كرد: تا سال ۱۳۹۴ صادرات ایران به عراق شكل خوبی داشت اما بعد از آن عراق با انگیزه های متفاوتی همچون تولید اشتغال برای جلوگیری از پیوستن جوانان به داعش و تقویت پایه اقتصادی خود واردات سیمان را متوقف كرد و با راه اندازی واحدهای خود اكنون فقط مشتری كلینكر ایران است.



1396/10/05
19:08:01
5.0 از 5
5521
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار