رییس اتحادیه طلا توضیح داد؛

چرا فروش طلای دست دوم ممنوع شد؟

چرا فروش طلای دست دوم ممنوع شد؟ به گزارش آچار، رئیس اتحادیه طلای تهران ضمن تشریح دلیلهای ممنوعیت فروش طلای دست دوم، اظهار داشت: دارندگان جواز رسمی فروش طلای دست دوم، یک ماه مهلت دارند که رسته شغلی خودرا به خرده فروشی طلا تغییر دهند.



به گزارش آچار به نقل از مهر، چهارم تیر ماه کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران اعلام نمود که «با توجه به اهمیت مبحث پشتیبانی از تولید کنندگان و همینطور پشتیبانی از مردم و خریداران برای پیشگیری از خرید طلاهای فاقد استاندارد، هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای دست دوم ندارد.»
او همینطور از برخورد با طلافروشان متخلف هم اطلاع داده و گفته بود که «اتحادیه های سراسر کشور می توانند با اطلاع رسانی و ارسال اخطاریه لازم به واحدهای صنفی زیر پوشش خود و مشخص کردن یک ضرب الاجل یک ماهه، نسبت به اعمال ماده ۲۷ و ۲۸ قانون نظام صنفی برای پلمب و یا ابطال پروانه کسب واحدهای صنفی متخلفی که مبادرت به فروش طلای دست دوم بدون استاندارد می کنند، اقدام نمایند.»
علت ممنوعیت فروش طلای دست دوم
در این رابطه نادر بذرافشان رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار نمود: از سالهای قبل پیگیر ممنوعیت فروش طلای دست دوم از راه وزارت صمت و اتاق اصناف بودیم چونکه فروش این نوع طلا باعث ورود صدمه و خسارت به چرخه تولید و توزیع طلا شده بود. ازاین رو اتحادیه با پیگیری های مداوم به دنبال ساماندهی مبحث فروش طلای دست دوم بود چونکه تداوم فروش این نوع طلا صدمه های جدی به تولید طلا در کشور وارد می کرد.
وی اضافه کرد: نامه نگاری های زیادی در اتاق اصناف شده بود منتهی کمیسیون تخصصی طلای اتاق پیش از ابلاغ رسمی، این خبر را ابلاغ نمود.
بذرافشان خاطرنشان کرد: هم اکنون اعلام اولیه در خصوص حذف کد آیسیک فروش طلای مستعمل از سامانه نوین اصناف شده است و مقرر شده طی روزهای آینده این کد به صورت رسمی حذف شود.
فرصت یک ماهه به فروشندگان طلای دست دوم برای تغییر رسته شغلی
وی افزود: کسانی که جواز رسمی فروش طلای دست دوم را گرفته بودند یک ماه مهلت دارند که رسته شغلی خویش را در سیستم به «خرده فروشی طلا» تغییر دهند. این مورد طی روزهای آینده ابلاغ خواهد گردید. در صورتیکه این تغییر رسته شغلی انجام نشود از راه بازرسی های اتاق اصناف و اتحادیه ها نسبت به برخورد با واحدهای متخلف اقدام خواهد شد. همینطور سایر فروشندگانی که بدون جواز نسبت به فروش طلای دست دوم اقدام می کردند باید این طلاها را جمع کنند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: البته مردم می توانند طلای خویش را بفروشند اما فروشنده بعد از خرید باید طلا را ذوب کند و دیگر نمی تواند طلای مستعمل را مجدد بفروشد.
بذرافشان با اشاره به اینکه ممنوعیت فروش طلای دست دوم برای توسعه تولید طلا در کشور است، اظهار داشت: فروش طلای دست دوم از پایه اشتباه بود چونکه زمینه سودجویی را فراهم نموده بود و فروش طلای نو کاسته شده بود. از سویی دیگر طی سال های گذشته عده ای با فروش طلای دست دومِ بدون کد استاندارد و تخلفات عیار، بازار را برهم زده بودند.
رئیس اتحادیه طلای تهران اضافه کرد: مردم در زمان خرید طلا دقت داشته باشند و از خرید طلای دست دوم اجتناب کنند. مصنوعات طلا در انواع مختلف هستند و حتی در بعضی از انواع آن با اجرت های مختلفی از ۵ تا ۲۵ هم تولید می شود که با قیمت طلای دست دوم برابری می کند و مردمی که با خرید طلای دست دوم به دنبال پس انداز بودند می توانند از این به بعد طلای با اجرت پایین و یا طلای آب شده را بخرند.
وی افزود: تولید مصنوعات طلا به قدری ارتقا یافته که در قسمت صادرات هم حرف های زیادی برای زدن داریم اما متأسفانه موانع و قوانین سبب شده چندان نتوانیم نسبت به صادرات اقدام نماییم.

1403/04/07
15:16:13
0.0 از 5
174
تگهای خبر: استاندارد , بازار , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار