ساخت زیردریایی هدایت پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف

ساخت زیردریایی هدایت پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف به گزارش آچار، متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید «زیردریایی هدایت پذیر از طریق دور» (زهپاد) شدند.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، سید میلاد فیاضی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر ربات های زهپاد پرکاربردترین ربات های زیردریایی در دنیا به حساب می آیند، در رابطه با خصوصیت های ظاهری این دستگاه ها اظهار داشت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی های هدایت پذیر از راه دور، تخم مرغی شکل است. ربات های تخم مرغی شکل، معمولاً برای فعالیتهای نظامی یا پیمایش های اقیانوسی استفاده می شوند؛ اما حوزه کاری ما، دستگاههای صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که با توجه به نوع پروژه طراحی می شود و معمولاً تخم مرغی شکل نیست، بلکه به صورت ربات های استراکچری هستند و از مزایای شان امکان تولید در ابعاد مختلف است. این مسأله سبب کم کردن هزینه ها می شود و امکان انجام عملیات را در محیط هایی که فضای کمتری دارند، فراهم می آورد.
فیاضی اضافه کرد: این دست ربات ها علاوه بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیتهای نظامی هم دارند که از آن جمله میتوان به قابلیت خنثی کردن مین های دریایی یا مین گذاری های دریایی اشاره نمود، اما رویکرد ما توسعه ربات های صنعتی است و بازرسی از اولویت هایی است که برای ربات های ما درنظر گرفته می شود. بازرسی های زیرسطحی در حوزه های مختلف اتفاق می افتد برای مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس ها و کابل گذاری ها و لوله گذاری هایی که زیر دریا برای شرکتهای فعال در زمینه های نفت و حفاری صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ربات های مدل بازرس به کمک حسگرها و دوربین هایی که روی آنها نصب شده اند، عملیات بازرسی از این کابل ها و لوله ها را جهت بررسی خرابی ها و مواردی شبیه به این انجام می دهند؛ اما ربات های مدل کلاس های کاری، علاوه بر بازرسی، یک سری عملیات را هم می توانند پوشش بدهند. با توجه به اینکه درجه آزادی از خصوصیت های بارز این ربات هاست و به آنها اجازه می دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این زیردریایی های هدایت پذیر از راه دور، مقدار آن بسیار بالاست و سبب شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه جاکردن اجسام و حتی باز و بسته کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده نمود. رباتی که ما در کلاس کاری داریم، از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار می باشد.
فیاضی در مورد عمق کاربری این ربات ها اظهار داشت: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق ۱۵۰ متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین رفتن تا عمق ۴۰۰ متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، چونکه ما این عمق را در خلیج فارس نداریم. از آنجائیکه به دنبال رسیدن به بازارهای بین المللی هستیم، تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق ۴۰۰ متر مد نظر ماست.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: یک سری از محصولات ما برای علامت گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل ها و لوله های انتقال نفت، آب و... به اضافه کانال های زیرسطحی را که حفاری می شوند، شامل می شود. با گذر زمان و با عنایت به عارضه های طبیعی که در کف دریا رخ می دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می شود. تصور کنید در نقطه ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال ها از آن گذشته است. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده، باید بیاید و آن نقطه را به سختی پیدا کند یا باید از فناوری های نوین مدد گرفت.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی خاطرنشان کرد: محصول دیگر ما یکی از این تکنولوژی هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و می تواند آن محل بخصوص را کدگذاری نقطه ای کند تا در آینده بتوان به سادگی به آن محل دسترسی داشت. بخصوص که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می تواند حدود ۷۰ سال به صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه گذاری را انجام دهد.




منبع:

1403/02/17
13:07:03
0.0 از 5
317
تگهای خبر: ارز , بازار , تعمیر , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار