افزایش 200 تا 300 درصد قیمت نهاده های كشاورزی

افزایش 200 تا 300 درصد قیمت نهاده های كشاورزی آچار: رئیس نظام صنفی كشاورزی با اشاره با آنكه امسال با افزایش 200تا 300 درصدی قیمت نهاده های كشاورزی مواجه شدیم، از دولت خواست تا قیمت خرید تضمینی محصولات كشاورزی را عادلانه و واقعی و بر طبق تورم اعلام شده تعیین كند.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، محمد شفیع ملکزاده در نشستی که ظهر امروز با موضوع بررسی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی و خواسته های نظام صنفی از دولت انجام شد اظهار نمود: قانون خرید تضمینی در سال ۶۸ دولت را مکلف کرد تا پیش از شروع فصل کشت (پایان شهریور) می بایست قیمت های پیشنهادی وزارت جهاد را در ارتباط با محصولات اساسی تعیین واعلام کنند تا تولیدکنندگان از قیمت های اعلام شده آگاه شوند.

وی افزود: تعیین قیمت باید بر طبق در نظر گرفتن هزینه های واقعی تولید و میزان تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی باشد. دولت باید مطابق قانون قیمت ها را تعیین کند و قیمت های پیشنهادی باید بر طبق هزینه های واقعی و عادلانه و منطقی باشد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی افزود: سال های زیادی است که قانون خرید تضمینی در دولت قبل و این دولت هم در زمان اعلام شده (که با تاخیر قیمت ها اعلام می شود) وهم از نظر قیمت ها (عادلانه نبودن قیمت ها) نقض می شود.
وی اشاره کرد: در قیمت گذاری محصولات راهبردی انتظار ما این است که نباید این قیمت گذاری ها بر طبق میزان بودجه ای که دولت مشخص کرده باشد. اگر غیر از این باشد عدالت در خرید تضمینی محصولات نادیده گرفته شده است.
وی با بیان این که باید کمک نماییم دسترنج کشاورزان بر باد بی تدبیری به فنا نرود اظهار داشت: امروز یکی از برنامه های اساسی دولت و وزارت جهاد کشاورزی اجرای الگوی کشت است. اگر بناست در اجرای الگوی کشت موفق شویم بایستی در مرحله اول قیمت گذاری محصولات اساسی عادلانه باشد و هر زمان دولت توانست قیمت خرید تضمینی را عادلانه تعیین کند کشاورزان به سمت کاشت محصولات راهبردی می روند و از کاشت محصولات آب بر و مازاد خودداری می کنند.

بگفته وی این روزها کشاورزان محصولاتی چون گوجه فرنگی، هندوانه، پیاز می کارند ودر زمان اوج برداشت به سبب اشباع بازار و عدم صادرات روی دستشان می ماند و متضرر می شوند. از طرفی این محصولات آب بر هستند و فقط باید به اندازه نیاز کشور تولید شوند.
بگفته رئیس نظام صنفی کشاورزی، دولت و مسئولان شورای اقتصاد کمک کنند که قیمت اقلام ضروری چون گندم، جو، گلزا و چغندر قند بالحاظ نمودن هزینه های واقعی تعیین شود برای اینکه این مبادرت به کشاورزان در کاشت محصولات کمک می نماید.
اگر دولت قیمت پیشنهادی دارد مبنای آنالیزش را معرفی کند
ایشان سپس اظهار داشت: قیمت های پیشنهادی خودرا بر طبق آنالیزهای مشخص کردیم و از دولت انتظار داریم که اگر قیمت دیگری پیشنهاد کرد مبنای آنالیز آنرا معرفی نماید.
افزایش قیمت نهاده های کشاورزی
وی با بیان این که امسال بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش قیمت نهاده های کشاورزی را داشتیم، اظهار داشت: کشاورزان مجبور هستند که کود مورد نیاز خودرا از بازار آزاد و دو سه تا برابر قیمت تهیه کنند. همین طور سموم کشاورزی نیز با افزایش بسیاری روبه رو شده است که امروزه یا سم بی کیفیت در اختیار کشاورزان قرار می گیرد یا کشاورزان با کمبود سم در بازار مواجهه هستند و یا این که سموم به سبب عدم ثبات قیمت ها توسط برخی افراد در انبارها نگه داری می شوند.
ملک زاده اضافه کرد: کشاورز باید سمی را که قبلا صد هزار تومان می خرید امروزه ۳۰۰ هزار تومان خریداری کنند. همین طور تراکتوری که کشاورز باید ۱۳۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان خریداری می کرد باید برای آن بیش از ۳۰۰ میلیون تومان هزینه پرداخت کنند.
ایشان سپس به قیمت تمام شده بعضی از محصولات اشاره نمود و اظهار داشت: قیمت تمام شده گندم بر طبق ارز نیمایی کیلویی ۵۰۹۲ تومان، قیمت جو حداقل بین ۴۰۵۰ تا ۴۱۰۰ تومان، قیمت کلزا ۱۰ هزار ۲۲۷ تومان و قیمت چغندرقند بهاره کیلوی ۱۰۰۱ تومان است.
ایشان سپس اشاره کرد: باید نهاده ها ابزار و عداوات مورد نیاز کشاورزان به میزان کافی و قیمت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد. اگر در هفته ها و ماه های آینده هزینه های تولید افزایش یابد قیمت تمام شده محصول نیز افزایش می یابد و این برای تولید کنندگان صرفه اقتصادی ندارد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش به وضعیت خاک نیز اشاره نمود و اظهار داشت: امروزه میزان کود شیمیایی که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد کافی نیست. نیاز خاک های ما به کودهای اوره، پتاس و فسفات بیشتر از مقداری است که در اختیار کشاورزان قرار می دهیم. حداقل بین ۳.۵ میلیون تا ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کود اوره نیاز داریم.
او همینطور به وضعیت کاشت دانه های روغنی و چغندر قند نیز اشاره نمود و اظهار داشت: بیشتر از ۹۰ درصد در روغن واردات داریم و اگر سیاست ها به سمتی می رفت که در تولید دانه های روغنی افزایش داشته ایم در چند سال آینده در بحث روغن به خودکفایی می رسیدیم. تولیدات شکر نیز به همین صورت است.
ملک زاده با بیان این که مطالبات کلزا کاران تا ۹۹ درصد پرداخت شده است به وضعیت کمباین برداشت کلزا اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه در کمباین برداشت محصولات خصوصاً کلزا مشکلات اساسی داریم؛ برای اینکه تعداد کمباین های برداشت کلزا خیلی کم است و کشاورزان مجبورند از کمباین های دیگر استفاده کنند. که استفاده از کمباین های دیگر در برداشت کلزا موجب کاهش کیفیت این محصول و ریزش آن می شود.
بگفته وی در کمباین برداشت پنبه و چغندرقند هم مشکلاتی وجود دارد. خیلی از کمباین های ما فرسوده اند و به تولیدات خسارت وارد میکند.
بیش از ۱۰ درصد ضایعات محصولات کشاورزی به کمباین مربوط است
وی افزود: حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد ضایعات محصولات کشاورزی داریم. که بیشتر از ۱۰ درصد آن در بعضی نقاط به کمباین مربوط است.
بدین سبب نیاز داریم در ناوگان ماشین آلات کشاورزی نوسازی انجام دهیم و ماشین آلات پیشرفته وارد نماییم. دولت بایستی برای پشتیبانی از کشاورزان این گونه ماشین آلات را وارد و در اختیار کشاورزان قرار دهد.




منبع:

1399/05/29
22:25:40
5.0 از 5
2136
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , اقلام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار