با حضور معاون علمی رییس جمهور؛
راه اندازی شتابدهنده تخصصی معدن و متالوژی
آچار: شتابدهنده صدرا فردا بعنوان اولین شتابدهنده تخصصی در حوزه معدن و متالوژی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری راه اندازی شد تا تامین محصولات و تجهیزات فناورانه كشور در این عرصه با كارهای تیم های مستقر در آن شتاب گیرد.
به گزارش آچار به نقل از ایسنا، این شتابدهنده در حوزه تخصصی معدن، صنایع معدنی و مواد پیشرفته، فعالیت می کند و تیم های مستقر در آن، محصولات، تجهیزات و خدمات فناورانه مورد نیاز بخش معدن کشور را تامین می کنند. ۶۰۰ متر مربع فضا در اختیار این شتابدهنده قرار دارد. هم اکنون ۶ تیم فناور در آن مستقر هستند و ۱۰ تیم نیز به زودی مستقر می شوند. سرمایه ابتدایی این شتابدهنده مبلغ ۱۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است و پیش بینی می شود که برای سرمایه گذاری بر روی طرح های فناورانه ارائه شده در این شتابدهنده، در آینده به هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز باشد.
محصولات حوزه معدن بومی سازی می شود
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم افتتاح این شتابدهنده اظهار داشت: با وجود پیشرفت های خوبی که در حوزه مواد پیشرفته و معدن در کشور حاصل شده است، اما هنوز بعضی از مواد پیشرفته مورد نیاز کشور از خارج از کشور تامین می شود. اخیرا نیز یک تحریم جدید مقابل کشور وضع شد و بعضی از آلیاژهای مورد نیاز صنایع در فهرست تحریم قرار گرفت. این وابستگی زمانی کاهش پیدا می کند که بخش خصوصی وارد میدان شود و مجموعه هایی مانند شتابدهنده صدر تامین از ایده های نو و جوانان فناور حمایت کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اهمیت توسعه شتاب دهنده های تخصصی اضافه کرد: امیدوار هستیم باتوجه به همکاری شکل گرفته با مجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و هلدینگ صدر تامین، به زودی خیلی از آلیاژها و مواد پیشرفته مورد نیاز کشور بومی سازی شود. چالش هایی که پیش روی واردات آلیاژها و مواد پیشرفته مورد نیاز کشور قرار گرفته است، یک فرصت در اختیار فعالان فناور زیست بوم نوآوری حوزه معدن قرار داده است تا با جهش در بومی سازی نیاز کشور به واردات در این عرصه را کاهش دهند یا حتی قطع کنند.
وی اشاره کرد: بومی سازی خیلی از آلیاژ ها و مواد پیشرفته مورد نیاز کشور نیازمند سرمایه گذاری های بزرگ است که با همکاری مجموعه هایی مانند شستا امیدواریم محقق شود. باتوجه به فعالیت نوآورانه شرکت های دانش بنیان و فناور در آینده اتفاقات خوبی در حوزه معدن رخ می دهد.
بررسی نیازهای فناورانه حوزه معدن شتاب می گیرد
حمید لطیفی، دبیر ستاد توسعه فناوری های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز درباب کارهای انجام گرفته در این عرصه اظهار داشت: باتوجه به همکاریهای صورت گرفته با مجموعه شستا و صدر تامین، ایده تشکیل یک شتابدهنده تخصصی عنوان شد که در نهایت به مرحله اجرا رسید.
وی همین طور بیان کرد: دوره عارضه یابی فناورانه همچون خدمات ستاد در این حوزه می باشد و با بررسی خط تولید و نیازهای مراکز تولید معدنی و مواد پیشرفته، نیازهای فناورانه آنها بررسی می شود و در اختیار شرکت های فناور قرار می گیرد تا برای آنها پاسخ های فناورانه بیابند. در این دوره نیازهای بسیاری شناسایی شد که می تواند مبنایی برای فعالیت استارتاپها و شرکت های دانش بنیان و فناور حوزه معدن و مواد پیشرفته قرار گیرد.
شستا از شرکت های نوآور حمایت می کند
در ادامه این مراسم محمد رضوانی فر، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) بیان کرد: در جهت گیری جدید مجموعه شستا از بنگاه داری به سمت بنگاه سازی حرکت کرده ایم. سرمایه گذاری در بخش هایی۴ که ورود به آنها برای بخش خصوصی جذاب نیست و همین طور سرمایه گذاری بر روی شرکت های دانش بنیان و فناور، همچون برنامه های این مجموعه است.
به گفته رضوانی فر، ایجاد شتابدهنده در حوزه سیمان و ایجاد یک صندوق سرمایه گذاری برای حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان و نوآور همچون دیگر اهداف تعیین شده شرکت شستا است. باتوجه به تفاهم نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امکانات شستا همچون مجموعه های آزمایشگاهی در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گیرد تا در امتداد بومی سازی محصولات مورد نیاز کشور از آن استفاده کنند.
فعالیت تخصصی در حوزه معدن
به گفته مدیران و مسئولین این واحد نوآور، این شتابدهنده وابسته به هلدینگ صدر تامین است و با توجه به این که شرکت مادر این شتابدهنده یک هلدینگ تخصصی حوزه معدن است و به صورت تخصصی در این عرصه سرمایه گذاری می نماید، سرمایه مورد نیاز تیم های فناور مستقر در شتابدهنده در گام نخست از طرف هلدینگ صدر تامین و شستا تامین خواهد شد.
همچنین شتابدهنده صدر فردا با ستاد توسعه فناوری های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری همکاری می کند. معرفی و شناسایی تیم ها و هسته های فناور فعال در حوزه معدن و مواد پیشرفته و جذب سرمایه گذاری برای تجاری سازی ایده های نوآور، قسمتی از محورهای این همکاری است.
مدیریت این شتابدهنده در این بازدید اظهار نمود که ارزیابی ها و مراحل آزمایشی دقیقی برای پذیرش تیم ها و طرح های نوآور در حوزه معدن و مواد معدنی تدوین شده است. این دقت در انتخاب موجب می شود که بهترین طرح ها و تیم های نوآور برای سرمایه گذاری جذب شوند.
این شتابدهنده در حال همکاری با شرکت های معدنی زیر مجموعه هلدینگ صدر تامین است و باتوجه به رایزنی های صورت گرفته، این معادن و شرکت های معدنی، تجهیزات، قطعات و خدمات فناورانه مورد نیاز خودرا به این شتابدهنده اعلام نموده اند.
شتابدهنده صدر فردا بعد از احصاء نیازهای فناورانه شرکت های بزرگ معدنی، آنها را در اختیار تیم ها و فعالان فناور قرار می دهد تا برای این نیازها، پاسخ های فناورانه جستجو کنند.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فناوری های تولید جوهر چاپ، فناوری تولید لعاب فلز و فناوری کاهش آلودگی صوتی واحدهای تولید همچون نیازهای فناورانه ای است که از طرف شرکت های بزرگ معدنی به این شتاب دهنده اعلام شده است.
منبع: آچار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب