نگران طغیان پروانه ها نباشید!

نگران طغیان پروانه ها نباشید! به گزارش آچار یكی از اعضای هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه پزشكی اظهار داشت: بهار پارینه جمعیت پروانه های رنگارنگ در خیلی از مراتع، باغات، جنگل ها و مزارع كشور و حتی محیط های طبیعی شهری افزایش یافت اما باتوجه به كاهش بارندگی های امسال و ورود به فصل گرما، تابحال جمعیت آنها در شهرها مشاهده نشده است. درصورتیكه پروانه ها در گرده افشانی گیاهان و گل ها نقش مفید و مؤثری دارند و حضور آنها در فضاهای سبز شهری حتی در جمعیت های بالا، هیچگونه نگرانی را برای شهروندان به دنبال نخواهد داشت.



هلن عالی پناه در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه پروانه رنگارنگ یا پروانه خار (.Vanessa cardui L) نوعی پروانه روز پرواز است که به راحتی از روی رنگ و طرح بال قابل تشخیص می باشد، اظهار نمود: در بهار سال ۱۳۹۸ جمعیت این پروانه در خیلی از مراتع، باغات، جنگل ها و مزارع کشور و حتی محیط های طبیعی شهری افزایش یافت و موجبات نگرانی کشاورزان و باغداران را فراهم نمود و این سؤال را که چه عواملی در هجوم جمعیت این پروانه به مناطق مختلف کشور نقش داشته اند و اینکه آیا این پروانه موجب وارد آمدن خسارت به باغات و محصولات کشاورزی خواهد شد یا خیر، در ذهن مردم ایجاد کرد.

وی افزود: پروانه رنگارنگ با توانایی بسیار بالای مهاجرت، در خیلی از نقاط دنیا انتشار دارد. زمستان را در محل اصلی زندگی خود که مناطق گرم است سپری کرده و در فصول گرم سال به مناطق سردسیر مهاجرت می کند. مهاجرت این پروانه به شرایط اقلیمی بستگی دارد و ممکنست هر سال اتفاق نیفتد. بعنوان مثال برخی وقایع مانند بادهای موسمی و تغییرات آب و هوایی ال نینو موجب مهاجرت این پروانه ها در مقیاس وسیع می شوند.

عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور افزود: در خیلی از مواقع مهاجرت این پروانه ها به دنبال بارندگی های سریع، خصوصاً در نواحی بیابانی صورت می گیرد. افزایش میزان بارندگی موجب رشد میزبان های گیاهی لاروها و افزایش جمعیت پروانه ها شده و به دنبال آن مهاجرت اتفاق می افتد.







به گفته وی، در ایران نیز مهاجرت این پروانه در بهار ۱۳۹۸ به دنبال بارندگی های شدید در اغلب مناطق ایران صورت گرفت. این پدیده در سال ۱۳۷۱ با جمعیتی حتی بیشتر از سال ۱۳۹۸ در مناطق جنوبی ایران دیده شده بود و باتوجه به کاهش بارندگی های سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل و ورود به فصل گرما، تابحال جمعیت آنها در شهرها مشاهده نشده است.

این متخصص حشره شناسی با اعلان اینکه این پروانه ها در مهاجرت های کوتاه معمولاً در ارتفاع دو تا پنج متری سطح زمین پرواز می کنند و اغلب به ماشین ها برخورد کرده و توسط شهروندان مشاهده می شوند، اظهار داشت: اما در مهاجرت های طولانی چون در ارتفاع بالا پرواز می کنند برای همه قابل رؤیت نیستند.

عالی پناه در ادامه به میزبان این پروانه ها اشاره نمود و اظهار داشت: گیاهان میزبان لارو این پروانه در ابتدای فصل، اغلب گونه های مختلفی از بوته های خار متعلق به تیره کاسنیان یا مرکبان مانند کنگر، خارپنبه، گل گندم، خار مریم، تاتاری، کاسنی، برخی از گیاهان تیره گزنه و گاوزبانیان و در فصل زمستان گیاهانی مانند پنیرک و ختمی هستند. لارو این پروانه ها از بیش از ۱۰۰ نوع میزبان گیاهی تغذیه می کند.

وی در آخر اظهار داشت: در برخی از مناطق جهان در سال هایی که مهاجرت پروانه ها اتفاق می افتد، لاروهای پرجمعیت با تغذیه از شاخ و برگ گیاهان سویا، کنگر فرنگی و نعناع به این محصولات خسارت می زنند و در تمام نواحی دنیا هنگامی که خسارت وارده بیش از اندازه مورد انتظار باشد، از روش هایی برای کنترل آنها استفاده می شود. اما بطور کلی این پروانه ها در گرده افشانی گیاهان و گل ها نقش مفید و مؤثری دارند و حضور آنها در فضاهای سبز شهری، حتی در جمعیت های بالا، هیچگونه نگرانی را برای شهروندان به دنبال نخواهد داشت.




منبع:

1399/03/08
13:26:07
5.0 از 5
2876
تگهای خبر: متخصص , متر , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار