رییس پژوهشگاه ابن سینا در نشستی خبری اعلام كرد

پاسخ به ادعای مشكل ساز بودن اقدامات جهاددانشگاهی در آینده دامپروری

پاسخ به ادعای مشكل ساز بودن اقدامات جهاددانشگاهی در آینده دامپروری به گزارش آچار رئیس پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینكه نمی خواهیم نژادهایی را گسترش دهیم كه با زیست بوم ایران سازگار نیستند، اظهار داشت: قبلا گفته شده بود كه جهاددانشگاهی به حوزه های وارد شده كه میتواند برای آینده صنعت دامپروری كشور مشكل ایجاد كند در صورتیكه ما برای دامهایی مجوز ورود می گیریم كه سابقه واردات این دامها به كشور وجود داشته است.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا صادقی در نشست خبری كه در پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی برگزار شد، با بیان این كه پژوهشگاه ابن سینا یكی از سه پژوهشگاه وابسته به جهاد دانشگاهی است اظهار داشت: فعالیت ما حول بیوتكنولوژی پزشكی و بیوتكنولوژی زیستی است. مجموعه پژوهشگاه داری سه پژوهشكده بیوتكنولوژی تولیدمثل، آنتی بادی و نانو بایو تكنولوژی است.
وی اضافه كرد: پژوهشگاه ابن سینا دارای دو مركز تخصصی هم هست. این مراكز عبارتند از: مركز خدمات تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر و هم چنین مركز خدمات تخصصی بایو فارم یا تولید فرآورده های تولیدمثلی در حیوانات مزرعه ای.
رییس پژوهشگاه ابن سینا افزود: هم اكنون، تمركز ما بر روی تولید جنین از نژادهای برتر است. همانطور كه در جهاد دانشگاهی هم این هدف دنبال می شود در پژوهشگاه هم به دنبال این هستیم كه نیازهای جامعه را شناسایی نماییم و با برنامه ریزی كه انجام می شود بتوانیم نیازهای جامعه را مرتفع نماییم.
صادقی اظهار نمود: ما امیدواریم بتوانیم بخشی از نیازهای جامعه كه از منابع خارجی تامین می شود یا نیازهایی كه رفع آنها مشكل است را در داخل كشور برطرف نماییم. شاید نگاهی كه به پژوهشگاه و گروه های پژوهشی دیگر می شود با نگاهی كه به پژوهشگاه های جهاد می شود متفاوت باشد. شاید ما نقش اصلی خویش را تولید علم و حركت در مرزهای علم ندانیم. انجام تحقیقات توسعه ای و كاربردی از وظایف ما است تا بتوان نیازهای جامعه را مرتفع كرد.
رییس پژوهشگاه ابن سینا اضافه كرد: بخشی از تحقیقات پژوهشگاه، امكان دارد كوتاه مدت باشد كه نتایج آن هم به صورت سریع وارد بازار می شود. برخی دیگر، نیازمند مهندسی معكوس است و بخش دیگری از تحقیقات، نیازمند زمانی طولانی تر است. گاهی اوقات متاسفانه در داخل كشور یك استراتژی خاص برای انتخاب یك گونه دامی چه در حوزه دام سنگین و چه در حوزه دام سبك وجود ندارد. البته اگر از مسؤلان وزارت بپرسید احیانا می گویند وجود دارد ولی تنوع دام های وارداتی بسیار زیاد است.


نمی خواهیم نژادهایی را گسترش دهیم كه با زیست بوم ایران سازگار نباشد
وی با بیان این كه ما همیشه به دنبال این بودیم كه هم راستا با برنامه های وزارت جهاد كشاورزی دام هایی كه مورد تایید آن هاست و سابقه ورود آنها را دارند انتخاب نماییم، اظهار داشت: كاری كه ما انجام دادیم این بوده كه به جای آن كه یك میلیون راس دام وارد كشور شود، نژادهایی بعنوان نژادهای ژنتیكی به صورت محدود وارد كشور شوند تا ما بتوانیم اصلاح نژاد را با تكثیر این ها در داخل كشور انجام دهیم. نمی خواهیم نژادهایی را گسترش دهیم كه با زیست بوم ایران سازگار نباشد. قبلا گفته شده بود كه جهاد دانشگاهی به حوزه های وارد شده كه میتواند برای آینده صنعت دام پروری كشور مشكل ایجاد كند. در صورتیكه مجوزهایی كه برای ورود می گیریم دام هایی هستند كه سابقه ورود آنها به كشور وجود داشته است.


صادقی افزود: كاری كه ما انجام می دهیم این است كه به وزارت كشاورزی كمك نماییم كه منابع ارزی زیادی را از كشور خارج نكند. در گذشته، اگر یك گاو عملكرد خوبی داشت در دوران باروری می شد پنج یا شش گوساله از آن به دست آورد، اما الان همكاران ما می توانند از یك گوساله در دوره شش ماهگی تا یك سالگی آن، حدود 60 جنین بگیرند كه اگر گیرایی 50 درصدی داشته باشد می توان حدود 30 گوساله از یك گاو به دست آورد. در حالت باروری طبیعی سه گوساله از این گاو گرفته می شده اما الان می توان 30 گوساله از آن به دست آورد.
رییس پژوهشگاه ابن سینا درباره فعالیت های جهاد دانشگاهی در زمینه درمان ناباروری اظهار داشت: اگر جهاد دانشگاهی حدود سی سال پیش به حوزه درمان ناباروری وارد شد به این دلیل بود كه حدود سی سال پیش خیلی از هموطنان ما كه تمكن مالی داشتند به خارج از كشور می رفتند و در آن كشورها مشكل زبان و اقامت را داشتند. جهاد دانشگاهی احساس كرد كه می تواند به این حوزه وارد شود و با ورود جهاد به این حوزه، می بینید كه مراكز درمان ناباروری وابسته به جهاد همكاری خوبی با هم دارند.
صادقی اضافه كرد: در مركز درمان ناباروری ابن سینا توانستیم به حیطه هایی وارد شویم كه در این حیطه ها، شاید خیلی از این خدمات توسط مراكز دیگر صورت نمی گیرد یا كیفیت آن در حد قابل قبولی نیست.


هر بیماری ژنتیكی كه قابل تشخیص در والدین باشد به راحتی برای جنین قابل پیشگیری است
وی درباره اهمیت تشخیص بیماری های ژنتیكی اظهار داشت: امروزه در بخش بهداشت و درمان كشور، خیلی از هزینه ها به بیماری های خاص تعلق می یابد. این بیماری ها با هزینه كمی قابل پیشگیری است و می تواند از نگرانی هایی كه برای خانواده ها بوجود می آورد جلوگیری كند. هر بیماری ژنتیكی كه قابل تشخیص در والدین باشد به راحتی برای جنین قابل پیشگیری است. اگر ژنی در والدین قابل تشخیص باشد می توان در جنین تشخیص داد. با لقاح خارجی، نقص در جنین ها هم شناسایی می شود و به راحتی می توان مانع از تولد فرزندان مبتلا به بیماری شد.
رییس پژوهشگاه ابن سینا با بیان این كه با عنایت به هزینه ها، عرضه خدمات برای جلوگیری از بیماری های ژنتیكی سود چندانی برای پژوهشگاه ابن سینا ندارد اظهار داشت: با این حال، همیشه تلاش كردیم جهاد دانشگاهی و ابن سینا یك قدم جلوتر باشد و فعالیت ما تكمیل كننده مراكز دیگر باشد. یكی از تاكیدهایی كه در دوران ریاست قبلی، آقای دكتر آخوندی بیان شد این بود كه فعالیت هایی كه این جا در ارتباط با اهدای جنین، تخمك و رحم جایگزین انجام می شود باید مطابق با آخرین استانداردهای جهانی و مبتنی بر فقه پویای شیعه باشد.


وی اضافه كرد: ما همیشه تلاش كردیم در كنار خدمتی كه عرضه می شود نوآوری هم داشته باشیم. تا یك سال آینده یكی دو مورد از خدماتی كه برنامه ریزی كرده ایم هم عرضه می شود و شاید مركز ابن سینا در عرضه این موارد جزو تنها مراكزی باشد كه در عرصه تولید مثل انسان می تواند این خدمات را عرضه نماید.


قصد ایجاد جو رسانه ای و تبلیغاتی برای پژوهشگاه ابن سینا را نداریم
دكتر صادقی در انتها اظهار نمود: جلساتی هم داشته ایم كه گروه های پژوهشی را به این سمت ببریم كه در زمینه فعالیتی كه می خواهند انجام دهند نیاز جامعه و رقبا را بررسی نمایند. گروه های پژوهشی باید ببینند اگر جای دیگری همان خدمت را با كیفیت مناسبی عرضه می دهد شاید احتیاج به ورود ما نباشد. در عین حال كه ما یك مجموعه خودگردان هستیم و باید بتوانیم منابعی را كه برای كارهای پژوهشی خود می خواهیم از محل عرضه خدمات و تولیدات خود تامین نماییم ولی هیچ گاه قصد ورود به رقابت با بخش خصوصی را نداشته ایم. تلاش كردیم كه از ایجاد جو رسانه ای و تبلیغاتی برای مجموعه خودداری نماییم. اگر خیلی از طرح ها پیش از تكمیل شدن عرضه شود آن اعتمادی كه نسبت به مراكز تحقیقاتی و پزشكی وجود دارد از بین خواهد رفت. تازمانی كه مجوزهای مختلف از سازمان های مختلف گرفته نشده اطلاع رسانی نمی گردد تا اعتماد عمومی جامعه از بین نرود. هدف ما همواره این بوده كه اطلاعات درستی در اختیار مردم قرار بگیرد.


مردم معنای ناباروری را خوب فهمیده اند
به گزارش آچار به نقل از ایسنا، رئیس مركز درمان ناباروری ابن سینا هم در این جلسه با بیان این كه در طول سالیان گذشته مردم معنای ناباروری را خوب فهمیده اند، اظهار داشت: مردم حالا می دانند كه از هر پنج زوج، یك زوج نابارور است. هم اكنون می بینیم كه مردم در سنین مناسب تری برای درمان ناباروری رجوع می كنند كه این مهم به دلیل زحمات رسانه ها است. ایجاد فرهنگ برای ارتقای سطح سلامت و ایجاد نگرشی در جامعه در زمینه سلامت، بسیار مهم می باشد.
دكتر علی صادقی تبار اضافه كرد: آندومتریوز بیماری پیچیده ای است كه در كتاب ها نوشته شده پس از 8 تا 10 سال از شروع آن تازه شناخته می شود. در كشور ما هم اكنون شرایط در زمینه این بیماری بهتر شده است. زمانی گفته می شد كه تشخیص این بیماری فقط با جراحی است و عملی به نام لاپاراسكوپی تشخیصی روتین بود. امروزه ابزارها و روش ها و معاینات بالینی كمك می نماید كه این تشخیص ها بموقع صورت گیرد و طول دوره تشخیص تا درمان كوتاه شود.
صادقی تبار افزود: ما در كنار فعالیت هایی كه برپایه رسالت های مهم پژوهشگاه ابن سینا در حوزه های گسترده ای مثل بیولوژی تولید مثل و تشخیص و درمان سرطان انجام شده به بحث ناباروری و تولید مثل انسان پرداخته ایم. با انجام پژوهش ها بر روی مرزهای دانش حركت می نماییم.
صادقی تبار اظهار نمود: سعی كردیم شرایطی فراهم نماییم كه زوجی كه از اقصی نقاط كشور به این مركز می آید به لحاظ خیلی مسائل دیگر نیاز نداشته باشند كه هر خدمتی را در یك نقطه از شهر دریافت كند. كلیه متخصصان و گروه های تخصصی مورد نیاز برای درمان ناباروری در این مركز حضور دارند. ما در این جا هفت كلینیك در كنار هم گرد آوردیم كه به ناباروی یا بیماری های شایع در ناباروری اختصاص دارد.


وی نخستین كلینیك را كلینیك درمان ناباروری معرفی نمود و اضافه كرد: هر زوجی كه زیر 35 سال سن دارد و یك سال برای باروری اقدام نموده و موفق نشده و هم چنین زوج هایی كه بالای 35 سال سن دارند و شش ماه اقدام موثر داشتند و موفق نشدند كه دارای فرزند شوند و به آنها نابارور اطلاق می شود می توانند به این مركز بیایند و توسط متخصصان مربوطه بررسی و معاینه شوند. چنانچه علت واضحی یا بیماری زمینه ای وجود داشته باشد كه منجر به ناباروری شده باشد با درمان آن بیماری و اقدام طبیعی برای حامله شدن این مشكل رفع می شود.
صادقی تبار افزود: اگر علت واضحی یا بیماری زمینه ای برای ناباروری وجود نداشته باشد از روش های كمك باروری استفاده می شود و در كلینیك درمان ناباروری، ناباروری درمان می شود. تشخیص روش توسط متخصصان انجام می گیرد. در این مركز، متخصصان خوبی همچون متخصص زنان، ارولوژی و متخصصان جنین شناسی وجود دارند كه با هم تصمیم گیری می كنند.
وی اضافه كرد: كلینیك دوم در ارتباط با این مشكل فعالیت می كند كه خانمی آبستن می شود ولی نمی تواند بچه را نگاه دارد یا به علت بیماری های مختلف بچه سقط می شود و یا رحم توانایی حمل بچه را ندارد. این افراد درمان های خیلی تخصصی و ویژه ای را می طلبند كه گروه های تخصصی از ژنتیك، داخلی، غدد، متخصص زنان، جنین شناسی و روانپزشك و متخصصان عفونی و متخصصان دیگر گرد هم می آیند و می توانند درمان های موثری را انجام دهند. این كلینیك یكی از كلینیك های افتخارآمیز ما است كه موفقیت بالای 80 درصد دارند. این آمار جزو آمارهای بی نظیر در حوزه درمان ناباروری است.
صادقی تبار اظهار نمود: كلینیك سوم ما كلینیك كنترل حاملگی برای سلامت مادر و جنین است. زوجی كه با این زحمت بچه دار می شوند فرزند ویژه ای دارند كه باید از آن در طول 9 ماه حاملگی نگهداری شود. بررسی وجود معایب ژنتیكی، تشخیص های پیش از لانه گزینی و تشخیص های دوران حاملگی تا زمانی كه جنین به سنی برسد كه از لحاظ شرعی و قانونی اجازه سقط آن وجود نداشته باشد در كلینیك ابن سینا انجام می شود. مادران زیادی كه نابارور نبودند و طبیعی آبستن شده اند هم برای كنترل دوران حاملگی به این كلینیك می آیند.
وی كلینیك چهارم را كلینیك درمان های جایگزین و رحم جایگزین معرفی نمود و اضافه كرد: آن دسته از زوج هایی كه از داشتن گامت یا اندام های جنسی كه منجر به تولد فرزند شود محروم هستند و تا قبل از این درمان هایی كه از لحاظ قانونی و شرعا مجاز شناخته شده و قوانین و ضوابطی كه وزارت بهداشت مشخص كرده باید فرزندخوانده می گرفتند، این جا این امكان فراهم است كه با رعایت قانون اصولی و شرعی و حقوقی و با اجازه دادگاه جنینی كه در حد چند سلول است به مادر داده شود و زایمان آن توسط مادر صورت گیرد. مركز درمان ناباروری ابن سینا به علت رعایت ضوابط حساس و مهم جزو مراكزی است كه مورد اعتماد مردم قرار می گیرد.
وی تصریح كرد: كلینیك پنجم، كلینیك اندومتریوز است. درصد قابل توجهی از خانم ها گرفتار درجات مختلفی از این بیماری می شوند كه با دردهای ناحیه لگن و دردهای دوره عادت ماهانه همراه می باشد كه در نمونه های شدید آن این دردها در تمام دوران ماه ادامه دارد و لازم است این بیماری خوب شناخته و درمان گردد. درمان این بیماری ابزارهای پیشرفته ای نیاز دارد كه خوشبختانه در كلینیك ابن سینا فراهم است. این مركز جزو مراكز مطرح در سطح جهانی است. در یكی از ان جی اوهای خارج از كشور رنكینگ خیلی خوبی داشتیم و به لحاظ تعداد بیماران و كیفیت درمان سال ها رتبه اول را داشتیم و الان هم جایگاه برتر را داریم.
صادقی تبار اظهار داشت: كلینیك ششم، كیلینیك سلامت جنسی است، كلیه زوجینی كه به یكی از اشكالات ارتباط زناشویی گرفتار هستند می توانند در این كلینیك توسط متخصصانی كه آموزش های كافی را دیده اند تحت درمان قرار گیرند. گاهی همین اختلالات منجر به ناباروری می شود كه در این كلینیك قابل درمان هستند. كلینیك هفتم، كلینیك بیماری های پستان است كه لازم است به این بیماران هم در شرایطی مطلوب پاسخ داده شود.
وی در انتها اظهار نمود: بخش های پاراكلینیكی شامل سونوگرافی، آزمایش ها و تصاویر رنگی رحم هم در این مركز وجود دارد. در داروخانه های تخصصی ابن سینا هم همه دارو هایی كه در حوزه ناباروری نیاز است موجود است.





1398/05/24
08:49:47
5.0 از 5
4744
تگهای خبر: ابزار , ارز , استاندارد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار