تصمیمات جزیره ای دردستگاههای دولتی؛

توطئه برای واردات شیرخشك، شریعتمداری، حجتی را بی خبر گذاشت

توطئه برای واردات شیرخشك، شریعتمداری، حجتی را بی خبر گذاشت آچار: رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینكه دبیر انجمن لبنی در نامه ای به وزیر صنعت خواهان واردات ۲۵ هزار تن شیرخشك به كشور شده است، اظهار داشت: رونوشت نامه واردات به وزارت جهاد كشاورزی ارسال نشده است.



به گزارش آچار به نقل از مهر، سید احمد مقدسی در نشست خبری با اشاره به اینكه تولید شیر خام در كشور از سال ۹۲ تاكنون، از ۸ میلیون تن به ۱۱ میلیون تن رسیده است، تصریح كرد: طی این مدت، 3 میلیون تن افزایش تولید داشتیم.
وی ضمن انتقاد از مباحث مطرح شده درباره كمبود شیرخام و شیرخشك در كشور خاطرنشان كرد: ممنوعیت صادرات شیر خشك از كشور سبب می گردد بازارهایی كه به دست آورده ایم، از دست بدهیم و تقدیم رقبا نماییم.
مقدسی درباره اینكه آیا پشت پرده ممنوعیت صادرات شیر خشك از كشور، كارخانجات لبنی قرار دارند، اظهار داشت: شك نكنید كه همینطور است.
وی تاكید كرد: اگر ممنوعیت صادرات شیرخشك از كشور لغو نشود، ما به دیوان عدالت اداری اعتراض خواهیم كرد؛ ضمن اینكه وزارت جهاد كشاورزی هم با این ممنوعیت به شدت مخالف است و در حال پیگیری لغو آن است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران، اظهار داشت: قبل از این كارخانجات لبنی، شیر را از گاودار می خریدند و آن را به كارخانجات شیرخشك می دادند. به این ترتیب، هم گاودار و هم كارخانجات شیرخشك را كنترل می كردند؛ اما پس از چهار سال با نوسانات نرخ ارز، شیرخشك می تواند بدون حمایت دولت صادر شود و دیگر نیازی به یارانه ندارد.
مقدسی با اشاره به اینكه تا تیرماه امسال، كارخانجات لبنی بین ۳ تا ۴ ماه پول گاوداران را با تأخیر پرداخت می كردند، تصریح كرد: هم اكنون ما توانسته ایم با كارخانجات شیرخشك، ارتباط مستقیم بگیریم كه بر این اساس، دیگر كارخانجات نمی توانند ما و تولید كنندگان شیر خشك را كنترل كنند كه این مساله سبب ناراحتی آنها شده است.
وی با اشاره به اینكه ایران صادركننده شیرخشك بوده است، افزود: ما نیازی به واردات نداریم؛ اما وزارت صنعت، معدن و تجارت بر این كار اصرار می كند.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران اضافه كرد: وزیر صنعت، ابتدا صادرات شیرخشك را ممنوع و سپس برای واردات آن درخواست ارز گروه یك كرد.
مقدسی با اشاره به اینكه دبیر انجمن صنایع لبنی كشور طی نامه ای به محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، خواهان واردات ۲۵ هزار تن شیرخشك به كشور شده است، از این مبادرت به شدت انتقاد نمود و اظهار داشت: خیلی از واحدهای تولیدی، از واردات شیرخشك طی سالهای گذشته خسارت فراوان دیده اند.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا وزیر صنعت با این درخواست موافقت كرده است، اضافه كرد: وقتی واردات را آزاد می كنند و به آن ارز دولتی می دهند، یعنی موافقت كرده اند.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران، درباره اینكه وزارت جهاد كشاورزی چه واكنشی به این مسئله نشان داده است، تصریح كرد: وزارت جهاد كشاورزی به شدت با این مسئله مخالف است؛ اما متأسفانه وزارت صنعت واردات را آزاد كرده؛ اما رونوشت آن را به وزارت جهاد كشاورزی نزده بودند.
مقدسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه یك میلیون تن شیرخام در كشور تبدیل به فرآورده های لبنی و صادر می شود، بیان كرد: این میزان محصول مازاد است.
وی اضافه كرد: ما همینطور ۱۰ تا ۲۰ هزار تن شیرخشك مازاد داریم كه صادر می كردیم؛ اما متأسفانه هم اكنون مانع واردات آن شده اند.
۸ هزار تن شیرخشك ذخیره در كشور داریم
در ادامه این نشست سیاوش سلیمی دبیر انجمن تولید كنندگان شیرخشك صنعتی با اشاره به اینكه ۸ هزار تن شیرخشك در انبارهای تعاون روستایی ذخیره داریم، اظهار داشت: این میزان تا آخر سال كافی است. ازاین رو نظرات كسانی را كه می گویند ما با كمبود مواجه هستیم را رد می نماییم.
وی با اشاره به اینكه نیاز ما به شیرخشك ۶۰ تا ۷۰ هزار تن در سال است، میزان تولید را ۸۰ تا ۹۰ هزار تن اعلام نمود.
دبیر انجمن تولید كنندگان شیرخشك صنعتی افزود: سال قبل ۳۰ هزار تن شیرخشك از كشور صادر شد كه ارزش آن ۷۰ میلیون دلار بود. امسال هم تا آخر مرداد ماه ۱۰ هزار تن از این محصول به ارزش ۲۰ میلیون دلار صادر شد كه پس از آن هم مانع صادرات آن شدند.
سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه ما همواره در فصل گرما با كاهش تولید شیر خام مواجه می شویم، تصریح كرد: در این فصل تولید شیر خام بین ۱۰ تا ۱۵ درصد كاسته می شود و این مساله بسیار طبیعی است و این مساله سبب نمی گردد كه با كمبود اساسی مواجه شویم.
این فعال بخش خصوصی تاكید كرد: كارخانجات لبنی در ۵ ماهه، ۱۴۰ هزار تن فرآورده لبنی صادر كردند؛ پس اگر ادعا می كنند كه با كمبود شیر مواجه هستیم، صادراتشان را كم كنند.
وی درباره مباحث مطرح شده در خصوص اینكه تولید كنندگان شیر را تبدیل به شیرخشك و قاچاق می كنند، اظهار داشت: این مساله صحت ندارد و ما به شدت آن را تكذیب می نماییم.
دبیر انجمن تولید كنندگان شیرخشك صنعتی ظرفیت تولید شیرخشك در كشور را روزانه ۲۵۰۰ عنوان نمود و اظهار داشت: روزانه در كشور ۳۰ هزار تن شیر تولید می گردد و ۸ درصد شیر كشور در كارخانجات شیرخشك فرآوری می گردد كه عمده آن را هم خود كارخانجات لبنی می خرند و در فرمولاسیون خود، مورد استفاده قرار می دهند.
سلیمی ضمن انتقاد شدید از مباحث مطرح شده درباره واردات شیر خشك در كشور افزود: ما صادر كننده شیرخشك بوده ایم و هیچ نیازی به واردات این محصول به كشور نداریم.
وی خاطرنشان كرد: قیمت شیرخشك در واحدهای تولیدی بین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان و قیمت پایه ای كه سازمان مركزی تعاون روستایی تعیین كرده، ۱۳ هزار تومان است.
به گزارش آچار به نقل از مهر، در نامه ای كه دبیر انجمن صنایع لبنی به محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال كرده، خواهان واردات 25 هزار تن شیر خام به كشور شده است، در صورتی كه وزارت جهاد كشاورزی قبل از این اعلام نموده بود ممنوعیت صادرات شیرخشك از كشور را پیگیری می كند و مخالف این امر است. به قول رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران، وزیر صنعت در حالی واردات شیر خشك را آزاد كرده كه هیچ رونوشتی از این نامه به وزیر جهاد كشاورزی بعنوان متولی تولید، ارسال نكرده است. خبرگزاری مهر تصویر این نامه را منتشر كرد:



1397/06/23
15:52:17
5.0 از 5
5728
تگهای خبر: ارز , انبار , بازار , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار