اقتصاد در انتخابات ۲۰۲۴ آمریكا،

انتخابات آمریکا و نگرانی روسای اقتصاد جهانی

انتخابات آمریکا و نگرانی روسای اقتصاد جهانی آچار: روسای اقتصاد جهانی از بازگشت ترامپ با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا نگران هستند.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، رشد پایین، بدهی بالا و تشدید جنگ ها در صدر دستور کار رسمی نشست های سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی بود، اما رهبران مالی بیشتر انرژی خودرا صرف نگرانی در مورد تأثیرات احتمالی بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر کردند.
دستاوردهای ترامپ، نامزد جمهوری خواه در نظرسنجی های اخیر برای از بین بردن برتری های رقیب دموکرات خود، کاملا هریس، قسمتی از حدودا همه گفت وگوهای مقامات مالی، بانکهای مرکزی و گروههای جامعه مدنی بود که در جلسات هفته گذشته در واشنگتن شرکت کردند. همچون نگرانی ها، پتانسیل ترامپ برای تغییر سیستم مالی جهانی با افزایش گسترده تعرفه ها، تریلیون ها دلار بیشتر در صدور بدهی و معکوس کردن کار برای مبارزه با تغییرات آب وهوایی به سود تولید بیشتر انرژی سوخت فسیلی بود.
کازوئو اوئدا، رییس بانک مرکزی ژاپن گفت بنظر می رسد همه نگران عدم قطعیت زیاد در مورد این که چه کسی رییس جمهور بعدی خواهد شد و چه سیاست هایی در زمان رییس جمهور جدید اتخاذ خواهد شد، هستند. یکی دیگر از بانکهای مرکزی که خواست نامش فاش نشود، این نگرانی ها را به صراحت توصیف کرد که احساس می شود ترامپ پیروز خواهد شد.
ترامپ وعده داده است که بر واردات از تمامی کشورها تعرفه ۱۰ درصدی و بر واردات از چین ۶۰ درصد تعرفه وضع خواهدنمود. اینها به زنجیره های تامین در سرتاسر جهان ضربه می زند و احیانا موجب تلافی و افزایش هزینه ها می شود. کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان روز جمعه به رویترز اظهار داشت که در جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا برنده ای وجود ندارد.


ترامپ همین طور با پیشنهادات معافیت های مالیاتی متعدد، رای دهندگان آمریکایی را جلب کرده است. مفسرین بودجه می گویند که این امر حداقل ۷.۵ تریلیون دلار دیگر به بدهی جدید ایالات متحده در یک دهه اضافه می کند که علاوه بر رشد ۲۲ تریلیون دلار رشد بدهی است که قبلاً توسط دفتر بودجه کنگره تا سال ۲۰۳۴ برآورد شده بود.
در مقابل، پیروزی هریس توسط مقامات مالی به عنوان ادامه مشارکت مجدد جو بایدن در همکاری چندجانبه در چهار سال قبل در حوزه آب وهوا، مالیات شرکت ها، کاهش بدهی ها و اصلاحات بانکهای توسعه تلقی می شود. برنامه های او همین طور احیانا بدهی را بیشتر می کند، اما بسیار کمتر از ترامپ خواهد بود.
بایدن تعرفه های قبلی ترامپ بر واردات فولاد، آلومینیوم و کالاهای چینی را حفظ کرد و این تعرفه ها را به شدت بر واردات چین در صنایع جدید مانند خودرو های برقی و خورشیدی افزایش داد. هریس این رویکرد را تأیید کرده و طرح های تعرفه ای گسترده ترامپ را به عنوان مالیات ۴۰۰۰ دلاری مصرف کننده بر خانواده های آمریکایی مورد انتقاد قرار داده است.
روبرتو کامپوس نتو، رییس بانک مرکزی برزیل اظهار داشت که شرط بندی های طرفدار ترامپ هم اکنون تأثیر تورمی بر معاملات آتی نرخ بهره بلندمدت در اقتصاد حساس به دلار داشته است. وی افزود که هر دو برنامه مالی ترامپ و هریس عناصر تورمی دارند.
نگرانی ها در مورد مواجهه ترامپ با تجارت و مخارج زمانی به وجود آمد که صندوق بین المللی پول اعلام نمود نبرد جهانی مقابل تورم تا حد زیادی بدون از دست دادن شغل به پیروزی رسیده است برای اینکه قدرت ایالات متحده ضعف در چین و اروپا را جبران می کرد.
کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول از سیاست گذاران خواست تا آغاز به کاهش انبوه بدهی های ناشی از کووید کنند، در غیر این صورت با آینده ای با رشد کم مواجه خواهند شد که موجب نارضایتی بیش از پیش مردم می شود. جورجیوا در جواب سوالی درباره ی این که تصور بازگشت ترامپ چگونه بر جلسات و سفارش های سیاستی صندوق بین المللی پول تأثیر گذاشته است، اظهار داشت که بحث ها بر حل مشکلات اقتصادی موجود متمرکز بوده است.
جورجیا افزود که کاهش نیم واحدی نرخ بهره فدرال رزرو به طور معمول با کاهش شرایط تامین مالی و فشارهای تورمی ارز، یک لحظه طلایی برای رشد بازارهای نوظهور را نشان میدهد. اما کسری های بزرگ تر ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری ترامپ سبب شده است که این حزب به سرعت پایان یابد.
مهمت شیمشک، وزیر دارایی ترکیه اظهار نمود که کسری بیشتر به مفهوم افزایش بدهی است، افزایش بدهی به مفهوم نرخ های بلندمدت بالاتر و همین طور ممکنست به مفهوم دلار قوی باشد. وی گفت نرخ های بهره بلندمدت بالا در ایالات متحده و دلار قوی به خوبی به بازارهای نوظهور کمک نمی کند.
رویترز گزارش کرد که نگرانی ها از یک جنگ تجاری جهانی که کاهش فشارهای تورمی را متوقف می کند، زیاد بود. لستجا کگانیاگو، رییس بانک مرکزی آفریقای جنوبی گفت اگر یک کشور تعرفه وضع کند، فرض بر این است که سایر کشورها به این شیوه پاسخ نخواهند داد اما اگر کشورهای دیگر با اعمال تعرفه در سرتاسر جهان پاسخ دهند و بدین سبب نرخها را افزایش دهید، روند کاهش تورم می تواند برای بانکهای مرکزی جهان چالش برانگیز شود.
وزیر دارایی آنگولا اظهار داشت که هر چالشی فرصتی برای ماست تا خودمان را باردیگر سازماندهی نماییم تا نحوه برخورد با آنرا بیاموزیم.


1403/08/08
10:25:53
0.0 از 5
208
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار