یك مقام مسئول اعلام كرد:

ذخیره ۶۰هزارتن سیب و پرتقال برای شب عید

ذخیره ۶۰هزارتن سیب و پرتقال برای شب عید به گزارش آچار یك مقام مسئول در وزارت جهاد با اشاره به اینكه 25 هزار تن سیب درختی و 35 هزار تن پرتقال به عنوان ذخایر شب عید در نظر گرفته شده، اظهار داشت: باتوجه به میزان تولید، مشكلی در تنظیم بازار شب عید نداریم.



به گزارش آچار به نقل از مهر، داراب حسنی، مدیركل دفتر میوه های سردسیری و خشك وزارت جهاد كشاورزی در نشستی خبری، میزان تولید محصولات باغبانی را ۲۴ میلیون تن پیش بینی نمود و اضافه كرد: میزان تولید محصولات گلخانه ای نیز سه میلیون تن امسال پیش بینی می شود.
وی با اشاره به اینكه تنظیم بازار شب عید امسال به وزارت صمت محول شده است، اظهار داشت: حدود ۲۵ هزار تن سیب درختی و ۳۵ هزار تن پرتقال تامسون شمال و پرتقال جنوب برای ذخایر شب عید در نظر گرفته شده است.
حسنی با اشاره به اینكه میزان تولید مركبات در كشور ۵.۵ میلیون تن و میزان تولید سیب درختی ۴ میلیون تن است، اشاره كرد: بدین سبب مشكلی برای تامین میوه شب عید وجود ندارد.
وی با اشاره به اینكه ایران رتبه چهارم جهان را در تولید سیب درختی دارد، افزود: در تولید محصولاتی مثل زردآلو، انگور و كشمش، ایران به ترتیب در رتبه های دوم، سوم، هفتم و سوم جهانی قرار دارد.
در ادامه این جلسه علی برابری، مشاور معاون وزیر در امور بازرگانی از ایجاد ترمینال محصولات كشاورزی آگاهی داد و اضافه كرد: دراین زمینه با معاونت صنایع وارد مذاكره شده ایم و برای جلوگیری از نوسانات سینوسی عرضه محصولات كشاورزی، ایجاد این ترمینال ها را در دستور كار قرار داده ایم.
تشكیل باشگاه تولیدكنندگان زیتون در كشور
در ادامه رحمت الله پریچهر، مجری طرح زیتون وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه طرح توسعه باغات زیتون از سال ۷۲ در كشور شروع شده است، اظهار داشت: هم اكنون در ۲۶ استان كشور زیتون تولید می شود كه استان های زنجان، فارس، گلستان، سمنان و قزوین بیشترین سطح زیركشت را دراین زمینه دارند.
پریچهر سطح زیر كشت باغات زیتون را ۹۲ هزار و ۶۳۰ هكتار عنوان نمود و اظهار داشت: ۱۴۷ هزار و ۲۲۴ تن زیتون از این سطح تولید می شود، ضمن اینكه میزان تولید روغن ۱۱.۵ هزار تن است.
وی رتبه جهانی در تولید زیتون را بیستم و رتبه كشور در سطح زیر كشت را ۱۶ جهان اعلام نمود و اضافه كرد: ما برای تولیدكنندگان بیشتر از ۵ تن زیتون باشگاه تولیدكنندگان زیتون را شكل دادیم.
پریچهر افزود: در گذشته حدود ۷۰ درصد محصول زیتون تبدیل به كنسرو و ۳۰ درصد تبدیل به روغن می شد كه حالا این رقم به ۵۰، ۵۰ رسیده و تلاش می نماییم درصد تبدیل را به ۸۰-۲۰ برسانیم چونكه تولید روغن باید نخستین مؤلفه ما در حوزه توسعه كشت زیتون باشد.
سرانه مصرف قارچ در ایران یك دوم جهان است
در ادامه غلامرضا تقوی مدیركل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه ایران رتبه ششم تولید قارچ خوراكی را در دنیا دارد، اظهار داشت: مصرف سرانه قارچ خوراكی در كشور ما بیشتر از ۱.۲ كیلوگرم و میانگین مصرف سرانه دنیا ۴ كیلوگرم است كه این نشان میدهد باید در زمینه افزایش مصرف قارچ خوراكی اقداماتی را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینكه تولید قارچ نسبت به سال ۹۲، ۵۹ درصد رشد داشته است، اضافه كرد: استان های تهران با ۴۱ هزار تن تولید و البرز با ۲۵ هزار تن تولید، رتبه های اول و دوم را دراین زمینه دارند.
خودكفایی ایران در تامین اندام های تكثیری گیاه
مدیركل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه در بحث واردات اندام های تكثیری، به شدت با كاهش واردات مواجه بوده ایم، اظهار داشت: خوشبختانه در عرصه تولید اندام های تكثیری به ضریب خوداتكایی صد درصد رسیده ایم و در حوزه پیاز گل و گیاهان زینتی نیز این كار باید صورت گیرد.
تقوی با اشاره به اینكه كشت محصولاتی مثل سبزی و سیفی از فضای باز باید به گلخانه منتقل شود، افزود: ۸ استان به صورت پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شده اند و تابحال بیشتر از ۶۶ درصد پیشرفت فیزیكی در این عرصه اتفاق افتاده و بنظر می رسد تا آخر سال ۹۸ به صد درصد برسد.
به گفته وی، مقرر است در این طرح ۱۰۰۰ هكتار كشت از فضای باز گلخانه منتقل شود.

1398/11/20
23:58:21
5.0 از 5
5017
تگهای خبر: بازار , بازرگانی , تولید , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار