رئیس مركز ملی فرش مطرح كرد

كمبود نوآوری در رونق فرش

كمبود نوآوری در رونق فرش به گزارش آچار ایسنا/همدان رئیس مركز ملی فرش ایران با اشاره به اینكه فرش دستباف صنعت پاك و فسادناپذیر است، اظهار داشت: مشكل تجار بازگشت فرش به كشور بعد از چند سال است.


فرشته دستپاك شامگاه چهارشنبه ۲۰ آذر در جمع خبرنگاران، از كمبود نوآوری در رونق فرش دستباف آگاهی داد و بیان كرد: در استان همدان كمی خلاقیت می تواند این صنعت را به اوج رسانده و رتبه برتر كشوری را به همدان اختصاص دهد
وی با اشاره به فعالیت ۵۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان همدان اظهار نمود: بیشتر از ۱۳ هزار از این بافندگان كارت قالی داشته و بیمه شده اند كه این امر استان همدان را بهترین و پیشرو در كشور كرده است.

وی اشاره كرد: درحال حاضر فرش دستباف همدان ثبت جهانی شده و شهرستان نهاوند فرش دستباف خودرا به ثبت ملی رسانده كه در همین راستا فرش كبودراهنگ و ملایر نیز در فهرست ثبت آثار ملی قرار دارند.

رئیس مركز ملی فرش با اشاره به اینكه امروزه با وجود كفپوش های گوناگون با قیمت های گوناگون فرش دستباف جایگاه گذشته خودرا در میان مردم دارد، اشاره كرد: حفظ ارزش فرش دستباف از افتخارات بوده و تابحال ذائقه مردم نسبت به ارزش این هنر والا تغییری نكرده است.

وی بافندگان همدان را از برترین هنرمندان كشور دانست و اظهار داشت: حالا در استان همدان نیازمند تولید فرش با خلاقیت و نوآوری هستیم تا بتوان توسعه صنعت فرش را با ایده پردازی شاهد باشیم.

وی كسب و كارهای اینترنتی و فعالیت استارتاپ ها را یكی از عوامل رونق صنعت فرش خواند و اضافه كرد: هم اكنون هیچ استارتاپ خاصی در حوزه فرش دستباف نداریم تا بتوانیم با یك نوآوری كوچك بازار فرش دستباف را در دنیا به نمایش بگذاریم.

دستپاك با اشاره به وضعیت بیمه بافندگان فرش اعلام نمود: تا سال ۹۲ با آزاد بودن بیمه بافندگی زمینه حضور سودجویان فراهم بود و هر شخص در هر صنفی خودرا بیمه قالی بافی می كرد و مسیر به سمتی رفت كه سازمان تامین اجتماعی از تعداد بیمه شدگان قالی بافی كم كرده و ریزش بیمه داشتیم اما از آن به بعد روند بیمه سامان گرفته و الان بافندگان واقعی تحت پوشش بیمه قرار دارند.

وی همین طور از فعالیت دو میلیون بافنده در كشور آگاهی داد و اظهار داشت: تا كنون ۲۹ منطقه ثبت جهانی شده و ۲۲ منطقه دیگر در راه جهانی شدن قرار دارند.

وی صنعت فرش دستباف را صنعت كم دردسر و پر سود خواند و اظهار نمود: این صنعت با كمترین نرخ مواد اولیه بالاترین ارزش افزوده را داشته و چرخ مملكت را می چرخاند.

رئیس مركز ملی فرش با اشاره به اینكه شرایط بحرانی اقتصادی حالا ضربه ای به صنعت فرش وارد نكرده است، اشاره كرد: تا سال قبل ۳۰ درصد از سهم ۸۰ درصدی صادرات فرش دستباف به كشور آمریكا بود كه این میزان بعد از تحریم فرش به صفر رسید، مركز ملی فرش با ۱۵ كشور دیگر وارد بازار فروش شده و تا ۸۰ درصد تولیدات فرش دستباف ایران صادر می شود.

وی اشاره كرد: روح زایش و زایندگی فرش در ایران زنده بوده و این صنعت با ۷۰ درصد ارزش افزوده و سهم ۳۰ درصدی نیروی كار و مواد اولیه از هنرهای سودآور و اشتغالزا است.

وی با تاكید بر اینكه صنعت فرش یك اقتصاد باز دارد، اضافه كرد: كم توجهی به فرش دستباف می تواند هنر فرش را به افول رساند و ما را از هدف بزرگ ترین صادركننده فرش به دنیا كه تا سال قبل مختص ایران بود دور كند.

وی حمایت بخش خصوصی را حلقه مفقوده توسعه صادرات فرش دانست و اظهار داشت: تبلیغات بین المللی زمانی قوت می گیرد كه تولیدكننده، بافنده و بخش خصوصی در كنار یكدیگر باشند.

دستپاك از صادرات سالانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار مترمكعب فرش دستباف آگاهی داد و اعلام نمود: تا سال قبل بحث پیمان سپاری ارزی مشكل بزرگی برای تجار به وجود آورده بود كه تبدیل زمان چهار ماه به یكسال این مشكل را حل كرده و راه های صادرات را برای تجار سهل كرده است.

وی همچین افزود: مشكل بعدی تجار بازگشت فرش بعد از چند سال به كشور است كه چون كالای درجه یك گمركی شمرده می شود با مشكلات گمركی روبرو می شود و به ناچار فرش ها برای مرمت به تركیه ارسال می شد اما شرایط فراهم شده كه فرش ها وارد ایران شده و برای فرش بافان و رفوگران ایرانی، اشتغال ایجاد شود.

دستپاك با اشاره به اینكه همدان همواره جزء ۱۰ استان برتر كشور در تولید فرش محسوب می شود، اعلام نمود: همین كه نقشه های فرش به ثبت جهانی و ملی رسیده نشان دهنده وضعیت مناسب تولید فرش در این استان است كه باید حفظ شود.

وی با تاكید بر اینكه فرش دستباف صنعت پاك و فسادناپذیر است، اظهار نمود: هنوز جامعه تولید، فروش و صادرات سنتی است و باید از این فضا فاصله گرفت.

رئیس مركز ملی فرش ایران تصریح كرد: مشكل فعلی قالیبافان، بیمه درمانی است كه برمبنای تفاهم نامه، مشكلات قالیبافان شهری و روستایی پیگیری می شود.



1398/09/21
20:21:32
5.0 از 5
4558
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اینترنت , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار