توسعه ابر باتری های اسید-سرب ارزان تر از نمونه های خارجی تا ۱۰ برابر

توسعه ابر باتری های اسید-سرب ارزان تر از نمونه های خارجی تا ۱۰ برابر آچار: در صورتیکه تب توسعه باتری های لیتیوم-یون در کشور داغ است، اما به سبب نبود زیرساخت های لازم، محققان ایرانی با تمرکز بر پیشرفت باتری های اسید-سرب، موفق به تولید «ابر باتری» ای شده اند که با بهره گیری از فناوری گرافن سه بعدی، عمر و ظرفیت ذخیره سازی انرژی را بطور شایان توجهی افزایش داده که 10 برابر ارزان تر از نمونه های خارجی است.


آرش قاضی تبار، عضو هیأت علمی پژوهشگاه رنگ و مجری طرح ابر باتری اسید-سرب در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: باتری اسید-سرب قدیمی ترین نوع ذخیره سازی انرژی در دنیا و کشور است بدین جهت زیر ساخت های توسعه آن در کشور برقرار است ولی هم اکنون تب توسعه باتری های لیتیوم-یون خیلی داغ شده در صورتیکه زیر ساختی برای توسعه آن در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد: به این علت تمرکز ما بر توسعه باتری های اسید-سرب بوده است. در این پروژه با بهره بردن از گرافن ۳ بعدی (۳D Graphene) به عنوان سبک ترین ماده دنیا طول عمر و ظرفیت آنرا افزایش دادیم. از این تکنیک طول عمر این نوع باتری ها ۲ تا ۱۰ برابر و ظرفیت آن ۲۵ تا ۳۰ درصد بالا رفته است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه رنگ با اعلان اینکه قیمت ارتقاء یافته این نوع باتری ها با این تکنیک تنها ۲۰ درصد افزایش قیمت دارد، اضافه کرد: نسبت به نمونه های مشابه جهانی که در اختیار کشورهای ژاپن و استرالیا است و ۲۰۰ درصد افزایش قیمت دارند، نمونه ایرانی ۱۰ برابر ارزان تر است.
قاضی تبار با اشاره به کاربرد ابر باتری های اسید-سرب، اظهار داشت: این باتری های UPS رزرو است و هم اکنون با همکاری یکی از بخش های خصوصی فعال در تولید باتری های UPS در مقیاس کم تولید می شود و در صورتیکه سرمایه لازم را جذب نماییم، این محصول در تیراژ بالاتر تولید خواهد شد.
مجری طرح ابر باتری های اسید-سرب با اشاره به مزیت های رقابتی این محصول، اشاره کرد: این باتری نسبت به باتری های نسل قدیم تر باتری های اسید-سرب خواص بیشتری را برای صنایع به وجود می آورد و این ذخیره سازها در توربین های بادی، سیستم های زیر ساخت مخابراتی و سیستم های خورشیدی قابل استفاده می باشد.
وی افزود: این ذخیره سازها خصوصاً در جاهایی که اختلاف دمای هوا زیاد است و باتری های سنتی اسید-سرب مبتلا به اختلال می شوند، قابل استفاده است؛ چونکه فناوری ای که در این محصول به کار رفته، امکان استفاده از آنرا در وضعیت دمایی با اختلاف دمای بالا ممکن کرده است.
قاضی تبار، میزان تولید این محصول را در حاضر ۲۰۰ هزار آمپر ساعت ذکر کرد و تصریح کرد: در تلاش هستیم که با جذب سرمایه، این میزان را به ظرفیت ۲۵ درصد ظرفیت حال و ۵۰ درصد ظرفیت کل باتری های اسید-سرب کشور برسانیم.
به گزارش آچار به نقل از ایسنا، ابر باتری های اسید-سرب (Advanced Lead-Acid Batteries) نسخه های پیشرفته تری از باتری های سنتی اسید-سرب هستند که با تکنولوژیهای جدید تقویت شده اند تا کارایی، عمر و ظرفیت بهتری داشته باشند. این نوع باتری ها بازهم بر پایه ترکیب سرب و اسید سولفوریک هستند، اما طراحی و ساختار داخلی آنها به شکلی بهبود یافته که بتوانند در کاربردهای سنگین تر و با چرخه های بیشتر عملکرد خوبی عرضه کنند.
همچون خاصیت های ابر باتری های اسید-سرب می توان به عمر طولانی تر باتری و استفاده از آلیاژها و طراحی های خاص صفحات داخلی، تحمل بالاتر در دشارژ عمیق، نگهداری کمتر و هزینه پایین تر نسبت به لیتیومی ها اشاره نمود.
این نوع باتری ها در سیستم های برق اضطراری (UPS)، خودرو های برقی سبک یا هیبریدی، سیستم های خورشیدی کوچک تا متوسط، ذخیره سازی انرژی در مقیاس خانگی یا صنعتی کاربرد دارند.



1404/02/06
10:35:40
0.0 از 5
8
تگهای خبر: ارز , تقویت , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار

با سایت آچار، ابزار مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنید و از آخرین اخبار صنعت مطلع شوید. آچار، مرجع جامع ابزارآلات و اخبار صنعت