۳۰ هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان دپو شد

۳۰ هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان دپو شد به گزارش آچار، طی ۱۰ ماهه سال جاری ۷۱۹ هزار و ۳۱ هزار دستگاه خودروی سواری تولید اما در مقابل ۶۸۸ هزار و ۸۹۴ دستگاه فروخته شده ازاین رو ۳۰ هزار و ۱۳۷ دستگاه در پارکینگ شرکت ها مانده است.



به گزارش آچار به نقل از مهر، بررسی فعالیت ۱۰ ماهه ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو (ارائه شده در کدال) نشان داده است که در این زمان ۷۱۹ هزار و ۳۱ هزار دستگاه خودروی سواری ساخته شده اما در مقابل ۶۸۸ هزار و ۸۹۴ دستگاه به فروش رفته است.
دپوی خودرو در پارکینگ خودروسازان به مبحث تجاری سازی و سپری شدن مراحل قانونی برای فروش این محصولات بعد از تولید مربوط می شود بر همین مبنا هم ۳۰ هزار و ۱۳۷ دستگاه خودروی سواری تولیدی امسال به فروش نرفته و به شکلی تجاری سایز نشده است که نشان داده است نسبت فروش به تولید خودروسازان ۹۵.۷ درصد بوده است.

دپوی ۱۲ هزار و ۳۵۹ خودرو در دی ماه!

در طول ۳۰ روز دیماه نیز، ۸۳ هزار و ۲۸۹ دستگاه خودروی سواری توسط سه شرکت مذکور ساخته شده که از این تعداد ۷۰ هزار و ۹۳۰ دستگاه فروخته شده، ازاین رو صرفا در ماه دی ۱۲ هزار و ۳۵۹ دستگاه خودروی سواری در دیماه دپو شده است.
نکته قابل توجه آن که میزان دپوی خودرو روز به روز در حال افزایش می باشد بگونه ای که در طول ۹ ماه ۱۷ هزار و ۷۷۸ دستگاه دپو شده بود اما این عدد در دیماه به ۳۰ هزار و ۱۳۷ دستگاه رسیده که سهم ۳۹.۵ درصدی از کل خودرو های دپو شده در ۱۰ ماه سال جاری دارد.
بررسی آمار فعالیت سه خودروساز مذکور همینطور نشان داده است که صرفا ایران خودرو آمار در ارتباط با خودرو های ناقص خویش را تحت عنوان «خودروهای تولیدی تجاری نشده» اطلاع رسانی کرده و سایپا و پارس خودرو از عرضه این آمار شانه خالی کرده اند؛ بر همین مبنا هم ایران خودرو طی ۱۰ ماهه سال جاری ۹ هزار و ۵۴۶ دستگاه خودروی ناقص تولید کرده که پنج هزار و ۱۶۸ دستگاه آن تنها در ارتباط با دیماه است.

تبعات دپوی خودرو

به طور طبیعی یک خودرو بعد از تولید باید مجوزهای لازم را از ارگان های مختلف برای شماره گذاری و تأیید نهائی سازمان ملی استاندارد و حتی سازمان محیط زیست را دریافت کند تا قابل فروش به مشتریان شود؛ نکته مهم در مورد تعداد خودرو های پارک شده در پارکینگ خودروسازان اینست که اگر یک خودرو در پارکینگ خودروسازان دپو شود، برپایه قراردادهای منعقدشده با مشتریان برای خودروسازان مشمول هزینه های زیادی می شود.
طبق قرارداد، درصورتیکه خودرویی دیر به مشتریان تحویل داده شود، مشمول جریمه دیرکرد می شود و این مورد می تواند هزینه های زیادی به خودروسازان تحمیل کند. به بیانی دیگر، تأخیر در شماره گذاری و تحویل خودرو ها منجر به پرداخت جریمه از جانب خودروسازان می شود.
از سوی دیگر، خودروسازان موظف به دریافت مجوزهای لازم از سازمان های مرتبطند و تأخیر حتی یک روزه در این فرایند منجر به تجمع خودرو ها در پارکینگ خودروسازان به میزان تولید روزانه می شود. یعنی اگر فقط یک روز مجوزهای موردنیاز برای خودرو ها صادر نشود، هزاران خودرو از کارخانه وارد پارکینگ خودروسازان می شود و تعداد خودرو های دپوشده افزایش خواهد یافت.
کارشناسان بر این عقیده اند که برخی خودروسازان به علت قیمت گذاری دستوری با تولید و دپوی خودرو به بهانه استاندارد درصدد افزایش قیمت در کارخانه هستند؛ همینطور برخی دیگر از کارشناسان اعتقاد دارند که بدهی بالای خودروسازان به قطعه سازان که حالا به بیشتر از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده دیگر عامل دپوی خودرو در پارکینگ شرکت هاست.
در مجموع دپوی خودرو به هر بهانه ای که باشد چه شیوه فروش و بدهی و چه گروکشی برای دریافت مجوز افزایش قیمت، نه به نفع تولیدکنندگان همچون خود خودروسازان و قطعه سازان است نه به نفع بازار و مصرف کنندگان. ازاین رو بهتر است متولیان امر به شکل جدی نسبت به روان شدن فرآیند عرضه خودرو ها اقدام نمایند.


منبع:

1403/12/05
08:52:38
0.0 از 5
186
تگهای خبر: استاندارد , بازار , تولید , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار

با سایت آچار، ابزار مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنید و از آخرین اخبار صنعت مطلع شوید. آچار، مرجع جامع ابزارآلات و اخبار صنعت