کاهش ۱۵ میلیارد دلاری قاچاق با اجرای طرح رجیستری
آچار: در صورتیکه برخی اجرای طرح رجیستری را به عنوان یکی از علل ایجاد مفاسدی مثل کوروش کمپانی مطرح می کنند اما بررسی ها نشان میدهد با اجرای این طرح شاهد کاهش 15 میلیارد دلاری قاچاق هستیم.
به گزارش آچار به نقل از مهر، بعد از افشای فساد کوروش کمپانی و متواری شدن مالک این شرکت، برخی تحلیل های غیرکارشناسی و غرض ورزانه پیرامون چگونگی ایجاد چنین مفاسدی در بازار تلفن همراه در رسانه ها و فضای مجازی عنوان شد.
با وجود این که «شرایط نابسامان اقتصادی» و همین طور «سواد مالی پایین مالباختگان» همچون عوامل اصلی ایجاد مفاسدی مثل کوروش کمپانی است اما برخی ادعا می کنند دولت با اجرای طرح هایی مانند رجیستری، عرصه رقابت در بازار تلفن همراه را تنگ تر کرده و زمینه لازم برای فعالیت سودجویان را مهیا کرده است!
کاهش ۱۵.۵ میلیارد دلاری قاچاق با اجرای طرح رجیستری
این در صورتی است که بنا بر اظهارات مسؤولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طرح رجیستری یکی از موفق ترین اقدامات در عرصه مبارزه با قاچاق کالا بوده؛ بطوریکه گفته می شود قبل از اجرای این طرح، بیش از ۹۰ درصد نیاز بازار بوسیله قاچاق تامین می شد، اما هم اکنون بخش قابل توجهی از بازار ۴ میلیارد دلاری تلفن همراه بوسیله واردات رسمی تامین می شود.
بررسی آمار و ارقام گمرک جمهوری اسلامی نشان میدهد از زمان اجرائی شدن طرح رجیستری، بیش از ۸۳ میلیون دستگاه تلفن همراه به ارزش نزدیک به ۱۵.۵ میلیارد دلار بصورت رسمی (تجاری و مسافری) وارد کشور شده که در صورت عدم اجرای این طرح بوسیله قاچاق وارد کشور می شد. گفتنی ست «تضمین گارانتی» و «اطمینان از اصالت محصول» همچون اصلی ترین مزایای اجرای طرح رجیستری برای مصرف کنندگان بوده است.
در همین رابطه، مهدی اسدی، رییس انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت ایران در گفت و گو با مهر با رد شایعات مطرح شده پیرامون نقش طرح رجیستری بر افزایش فساد در عرصه فروش تلفن همراه، اعلام داشت: ایجاد مفاسدی نظیر کوروش کمپانی، اساساً ارتباطی به طرح رجیستری تلفن همراه ندارد و برخی اظهارات مطرح شده در این رابطه، فاقد ارزش کارشناسی است.
وی افزود: در حقیقت طمع مالباختگان، حمایت سلبریتی ها و عوام فریبی مالک این کمپانی سبب شده که شاهد کلاهبرداری بزرگی مثل کوروش کمپانی باشیم.
پس از اجرای طرح رجیستری، بازار موبایل سر و سامان گرفت
به گفته اسدی، اجرای طرح رجیستری تلفن همراه تا حالا مزایای فراوانی برای حاکمیت، واردکنندگان و مردم به همراه داشته است، وی اشاره کرد: چنانچه این طرح اجرا نمی شد، بازار این کالا مملوء از اجناس قاچاق و تقلبی بود و به همین لحاظ حذف این طرح، تبعات جبران ناپذیری را بدنبال دارد.
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت ایران تاکید داشت: بعد از اجرای طرح رجیستری تلفن همراه، بازار موبایل سروسامان گرفت و در نتیجه آن می توان ادعا کرد اقتصاد زیرزمینی در این زمینه از بین رفت، همین طور اجرای این طرح برای دولت به جهت افزایش درآمد از محل دریافت مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرکی، منافع کلانی به همراه داشته است.
بزرگ ترین منفعت رجیستری برای مردم تضمین است
اسدی، مهم ترین منفعت مردم از اجرای طرح رجیستری موبایل را بهره مندی از خدمات تضمین عنوان و اعلام داشت: باوجوداینکه در تمامی دنیا، دوره زمانی تضمین موبایل ۱۲ ماهه است، اما در ایران، این مدت ۱۸ ماه است که البته این مساله نیز بعد از اجرای طرح رجیستری محقق شد.
وی در آخر پیرامون رجیستری تبلت اظهار داشت: به جهت حساسیت های سازمان استاندارد، رویه ترخیص تبلت با مشکل روبه رو شده است، اما با نامه نگاری های انجمن، ان شاءالله در سال آینده این مسئله نیز حل خواهد شد.
منبع: a4f.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب