رییس اتحادیه طلا:

طلافروشان مشکل مالیاتی ندارند

طلافروشان مشکل مالیاتی ندارند به گزارش آچار، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: فرار مالیاتی در همه صنوف وجود دارد، اما در صنف طلا خیلی کم است. در این صنف هیچ مشکل مالیاتی نداریم و جزو اصناف شفاف هستیم.



به گزارش آچار به نقل از مهر، نادر بذرافشان رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران امروز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: در ۲ سال قبل حباب سکه افزایش شدیدی پیدا کرده است؛ برای همین مساله جلسه هایی با بانک مرکزی داشتیم که از ظرفیت این صنف در ضرب سکه و سرمایه گذاری بهره گیرند. حباب هشت میلیون تومانی سکه توجیه اقتصادی ندارد و در صورتیکه تخلیه شود مردم متضرر خواهند شد.
وی اضافه کرد: تولید طلا بالا رفته بدین جهت این صنعت ظرفیت صادرات را دارد و می توانیم از این ظرفیت استفاده نمائیم و به کشورهای اروپایی و خاورمیانه، طلا صادر نماییم. بطور قطع صادرات طلا، ارزآوری و اشتغال زایی به همراه خواهد داشت. سهم صادرات طلای کشورمان در سال گذشته، ۸۰۵ کیلوگرم بوده است که ظرفیت افزایش این سهم وجود دارد. تعدادی از کشورها همچون ترکیه در سالهای قبل از ما مصنوعات طلا خریداری می کردند، اما حالا دولت ترکیه بر روی این حوزه فعالیت را آغاز نموده و صادرات داشته است.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، با اشاره به مالیات ابرازی طلافروشان اظهار داشت: قسمتی از تولیدی های این صنف، معاف از مالیات هستند، اما میانگین مالیات این صنف از ۱۲ میلیون تومان برای واحدهای کوچک تا چندین میلیارد تومان برای شرکت های فعال و بزرگ است.
وی درباره ی فرار مالیاتی افزود: فرار مالیاتی در همه صنوف وجود دارد، اما در صنف طلا خیلی کم است. در این صنف هیچ مشکل مالیاتی نداریم و جزو اصنافی بودیم که شفاف هستیم.
بذرافشان از پیوستن ۶۵ درصد صنف طلا به سامانه مودیان آگاهی داد و اظهار داشت: اعضای این اتحادیه در سامانه ثبت نام کرده اند و مشکلی با پرداختن مالیات حقه برمبنای فعالیت و گردش مالی نداریم.
به گفته رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، مدتی پیش این هجمه را وارد کردند که طلافروشان می خواهند همچون پزشکان از پرداخت مالیات فرار کنند؛ این درحالی است که ما هیچ مشکل مالیاتی نداریم و باتوجه به مشخص بودن قیمت روز طلا در سایت اتحادیه و بسیاری دیگر از سایت ها و اعلام روش های درست محاسبه قیمت طلا، بارها توسط خود اتحادیه اعلام شده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در ادامه اظهار داشت: شمش طلا به عنوان مواد اولیه برای تولید ما نیاز است که قبلاً در این بخش کمبود داشتیم اما زمانی که مرکز مبادله ارز و طلا زیرمجموعه بانک مرکزی راه اندازی گردید، مشکل کمبود شمش حل و بازار شفاف شد. پیش از راه اندازی مرکز مبادله، شمش طلا وارد کشور و قاچاق می شد و شفافیت در این حوزه وجود نداشت.
بذرافشان با اعلان اینکه تولید طلا حدود ۳۰ درصد با کاهش روبه رو شده است، اضافه کرد: نمایندگان خانه ملت و همین طور دولت باید رویکرد خودرا نسبت به این صنف تغییر دهند، تصمیمات باید یه صورت کارشناسی گرفته شود، همکاران ما نگران هستند. یک نگرانی این است اگر در سامانه تجارت ثبت نام کنند آیا مالیات بر عایدی سرمایه برای آنها لحاظ نمی شود؟ در حاضر واحدهای تولیدی ما گرفتار مشکل شده اند. حدود ۸۰ درصد همکاران ما واحدهای اجاره ای دارند علاوه بر این هزینه پرسنل دارند باید مشکلات این واحدها هم دیده شود.
وی با اشاره به این که اتحادیه طلا از سال ۱۳۴۰ آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: ۲ هزار واحد تولیدی طلا و ۲ هزار و ۵۰۰ ویزیتور طلا داریم. همین طور ۷۰ درصد واحدهای این صنف اجاره ای است.
بذرافشان همین طور اشاره کرد: معامله طلا در فضای مجازی باید توسط دولت و دستگاه های مسؤول کنترل شود. الان در دیوار طلاهای قدیمی و بدون فاکتور می فروشند، چه کسی باید این وضعیت را کنترل کند؟ در فضای مجازی و سایت های مختلف مصنوعات طلا و سکه های فاقد استاندارد را می فروشند؛ موردی داشتیم که در همین سایت ها گوشواره تقلبی و بدل را به اسم طلای واقعی به مردم فروخته بودند.
این مقام صنفی همین طور از مردم درخواست نمود نسبت به خرید طلا از فضای مجازی دقت کنند چونکه فروش طلا در فضای مجازی از نظر تقلبی و استاندارد مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده است.
بذرافشان اشاره کرد: مردم بدون اطلاع وارد این فضاها می شوند و لطمه می بینند، اتحادیه طلا حالا اجرت طلا با تنوع مدل را ارائه می کند که در قیمت پایین عرضه می شود و دارای کدهای استاندارد است. همین طور مردم از هویت واحد صنفی طلا باخبر شوند و این حق مردم است که جواز را مشاهده کرده و فاکتور طلا دریافت کنند؛ این که سکه را از طلافروشان خریداری نکنند و از مراکز عرضه سکه با وکیوم و هولوگرام همان مرکز خرید کنند.
وی با اشاره به ممنوعیت فروش طلای دست دوم، اظهار داشت: در دهه گذشته گرایش مردم به سمت طلای دست دوم بود که منجر به لطمه در عرصه تولیدکنندگان طلا شده بود؛ در همین راستا جلسه با وزارتخانه های مربوطه برگزار کردیم، یک ماه گذشته در اطلاعیه ای حذف کد آیسیک فروش طلای مستعمل از سامانه نوین اصناف اعلام و قرار شد تا این کد بصورت رسمی حذف شود. قرار شده طلای دست دوم جمع آوری شود که البته هنوز بطور رسمی به واحدها ابلاغ نشده است.
این مقام صنفی در ادامه ضمن انتقاد از قوانین متعدد، اظهار داشت: تعدد قوانین و الزامات آنها سبب شده که همکاران ما نسبت به فعالیت اقتصادی آرامش خاطر نداشته باشند که منجر به اعتراض هم شد؛ یکبار در همان ابتدا الزام به ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت در دی ماه سال قبل و یک دفعه هم در اردیبهشت ماه امسال مبادرت به تعطیلی واحدهای خود کردند که با اصلاحاتی که صورت گرفت و با درخواست اتحادیه، فعالیت بازار از سر گرفته شد اما همچنان واحدهای صنفی همکار ما نه فقط همچنان دغدغه داشته، که همچنان دارای ابهام هم هستند.


منبع:

1403/05/18
12:30:32
0.0 از 5
237
تگهای خبر: ارز , استاندارد , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار