به گزارش آچار به نقل از مهر، جعفر سرقینی پیش از ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه بین المللی سنگ محلات و نیمور تصریح كرد: توسعه در حوزه معدن توسعه ای پایدار است و متفاوت از سایر توسعه ها است و این خاصیت ذاتی معدن است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: در زمانی كه تحریم ها بر ما اعمال شده یكی از حوزه هایی كه كمترین صدمه را دیده، معدن و صنایع معدنی است.
وی بیان كرد: صنعت سنگ در ایران باید تحت واكاوی قرار گیرد كه علت عقب ماندگی آن چیست، آماری كه ما از صادرات سنگ داریم در خور میزان ذخایر معدنی ما نیست، با اینكه این آمار در سال های اخیر دو برابر شده و به ۳۵۰میلیون دلار رسیده، اما هنوز هم جای كار بسیار دارد.
سرقینی خاطرنشان ساخت: یك روز كه در كشور رونق حاكم است فعالان صنعت سنگ بازارهای خارجی و حوزه صادرات را رها می كنند و روز دیگر كه ركود بر كشور حاكم می گردد به علت اینكه بازارهای صادراتی را از دست داده اند صدمه می بینند، در این رابطه بایستی هم اندیشی و صدمه شناسی از جانب فعالان صنعت سنگ صورت گیرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: دولت امروز ۳۸۰هزار نفر در حوزه صنعت سنگ و صنایع وابسته به آن اشتغال بوجود آورده كه خوشبختانه جزو اشتغال های پایدار كشور است.
وی ادامه داد: صنعت سنگ كشور قابلیت توسعه دارد و باید بیشتر به آن توجه شود، در سال قبل ۶. ۶ میلیارد دلار صادرات صنایع معدنی كشور بوده كه در مقایسه با چهار سال قبل ۱. ۵میلیارد دلار افزایش یافته است.
سرقینی افزود: در حوزه واردات صنایع معدنی هم این آمار در سال ۹۱، بیش از ۶. ۵میلیارد دلار بوده كه در سال ۹۵ تبدیل به سه میلیارد دلار شد و از این كاهش آسیبی به این صنعت وارد نشده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: هم اكنون معدن و صنایع معدنی در كشور ما رو به رشد و گسترش است و در این رابطه افزایش صادرات را با همراهی تولیدكنندگان و فعالان این حوزه در برنامه داریم.
وی اضافه كرد: امروز كسانی كه مدافع صادرات مواد خام معدنی هستند در حقیقت هیچ اعتقادی به اقتصاد مقاومتی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب ندارند، وظیفه دولت حمایت از صنعت و صنایع معدنی است و این اقدام را با استفاده از راهكارهای مختلف انجام می دهد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان كرد: با وجود آن كه در حوزه ساخت و ساز و مسكن دچار ركود هستیم، در سه ماهه نخست سال جاری درآمدهای معدنی كشور ۴. ۵درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته كه نشان داده است این صنعت در چنین شرایطی توانسته وضعیت خویش را حفظ كند.